Last news in Fakti

27 Февруари, 2017 10:13 10 609 9

Мобилните телефони причиняват рак

  • мобилен телефон-
  • радиация-
  • вреда-
  • рак
Мобилните телефони причиняват рак - 1
Снимка: Shutterstock

Отдавна се говори, че мобилните телефони са опасни за здравето на човек. Но това все още не е спряло никой да ги използва. Дори напротив - с подобряването на технологиите и все по-голямата популярност на социалните медии, все повече и повече хора се привързват към мобилните си телефони. С научни изследвания е установено, че е от голямо значение къде държите телефона си - ако го държите твърде близо до себе си, това може сериозно да навреди на здравето ви.

Учените предупреждават, че радиацията от мобилния телефон е не само опасна, но тя може да свърши с летален изход. Всяка зона от тялото може да бъде изложена на постоянна радиация, излъчвана от мобилния телефон, но някои части са по-уязвими от други.

В един от анализите за въздействието на мобилните телефони върху тялото е разгледан случай на жена, която има навика да държи мобилния си телефон в сутиена. В последствие тя развива рак на гърдата. При нея не е имало други предразполагащи рискови фактори. Специалисти онколози стигат до извода, че има само една възможност, която може пряко да допринася за рака й. Моделът на рака и разпространението на раковите клетки се свързва перфектно с формата на мобилния й телефон.

Лекарите не могат да докажат, без съмнение, че мобилният телефон на жената причинява рак на гърдата, но нейната история наистина е предупреждение към други жени, които държат телефоните си на същото място.

И други проучвания са установили подобни резултати. Има доказателства, че носенето на мобилен телефон на бедрото може да доведе до слабост в една определена област на таза. Изследователите измерват костната плътност на таза на 150 мъже и жени, които редовно носят своите мобилни телефони, прикачени към колана. Те открили, че костната, минерална плътност се понижава от страната на таза, където се носят телефоните. Това предполага, че плътността на костите може да бъде неблагоприятно засегната от електромагнитните полета, излъчвани от мобилните телефони.

Израелска изследователска група съобщава за рязко увеличение на тумори на паротидната жлеза през последните 30 години. Паротидната жлеза е най-голямата слюнчена жлеза и се намира най-близо до бузата – същото място, където повечето хора държат мобилните си телефони, докато говорят.

Информацията от тези изследвания едва ли ще убеди някого да спре да използва своя мобилен телефон, но предупреждението за това колко опасна може да бъде радиацията за здравето може поне да ви накара да се замислите колко дълго говорите по телефона и колко близо до тялото си го държите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    19 2 Отговор
    А защо не се коментира опасността от антените на мобилните оператори, разположени по покривите на панелните блокове?!
  • 2 до 1

    13 2 Отговор
    И аз това се чудя как някои хора си продават здравето за жълти статинки като разрешават поставянето на антените над главите си! Отдолу, облъчването е като при радарите на летището

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Vasik Atanasova

    7 3 Отговор
    А КОМПЮТРИТЕ НЕ ВРЕДЯТ ЛИ
  • 5 Патето Яки

    6 0 Отговор
    Вместо телефон в сутиена има по здравословни неща за там, питайте приятеля си той знае.
    Колко много нови открития са вредни, но заради печалбата ни баламосват че не са опасни - ГМО, тефлон, микровълнови, индукционни, луминисцентни, рутери и много други.
  • 6 Баш Гост

    4 3 Отговор
    Рака си го има още много преди да се появят мобилните телефони. А не обратното.

    Коментиран от #8

  • 7 буден гражданин

    11 0 Отговор
    Рак причинява най-вече стресът, породен от капиталистическия начин на живот!
  • 8 ппппп

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Баш Гост":

    Никой не твърди че единствено мобилните телефони причиняват рак и че преди това не е имало рак.
  • 9 bdbb

    0 0 Отговор
    С липсата на кавито е да истински източници, освен мъгляви изследователски групи, тая новина влиза в територията на фалшивите новини и слуховете предназначени да всяват страх. Научете се да пишете статии правилно, и престанете да плашите народа.