817 1

Протестно шествие на секструженички ще превземе центъра на Киев

Протестиращите настояват за премахване на глобите от момичетата, упражняващи тази професия

Протестно шествие на секструженички ще превземе центъра на Киев
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

В украинската столица Киев на трети март ще се проведе необичаен протест за премахването на санкциите за хората, които упражняват най-древната професия, съобщава украинската редакция на в. "Комсомолска правда".

Протестиращите ще се съберат пред сградата на Върховната Рада (парламента), за да се отправят към президентството, като по пътя си ще преминат пред сградата на министерския съвет.
Освен проститутки и други секструженици, в протестното шествие ще вземат участие и доброволци, които ги подкрепят, пише изданието.

Украинската организация "LegaLife" настоява от Административно процесуалния кодекс да се премахне член 181-1, който предвижда подвеждане под отговорност на всяко лице, което предлага сексуслуги.

Основното ни искане е да се премахнат глобите, за да може момичетата да не се страхуват от шантаж и корумпирани полицаи, заявяват от организацията.

Заради евентуалното преследване на участниците в протеста, те ще скрият лицата си зад маски.

Премахването на глобите е първата стъпка за легализиране на проституцията в Украйна, смятат от LegaLife.

Украйна

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Киро
    Отговор
    1 23:29  27.02.17
    Ще изкарат на площада да протестират пленени "опълченци" от Донбас и група заловени нещастни тролове с ушанки? Украинците после ще ги опънат по веднъж, че да не са били път напразно.

Напиши коментар:


Публикувай