1 659 1

Къде е истинското щастие?

Къде е истинското щастие?
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Защо хукваме към магазините с такава решителност, веднага щом получим пари? Всяка нова покупка ни прави малко по-щастливи, но след няколко дни удовлетвореността е безследно изчезнала. Къде тогава е истинското щастие?

Оказва се, че основната пречка към щастието е в свикването. Всяко ново нещо бързо омръзва и ние сме принудени да се насочим към следващата покупка. Този процес се повтаря отново и отново.
Нови изследвания са стигнали до начин да се прекъсне този вреден цикъл. Установено е, че пътуването ни прави също толкова щастливи, колкото покупката на нещо ново. Но това, което е по-важно е, че щастието, което ни е донесла покупката, с течение на времето изчезва, докато спомените от нашето пътуване продължават да ни снабдява с хормони на щастие много по-дълго.

Посещението на различни необичайни събития, пътуванията, овладяването на нови умения, екстремните спортове - всичко това е идеален източник на щастие за всеки. Новият смартфон или дори новата кола в крайна сметка ще се превърне в поредната вещ, която притежаваме, или просто ще остарее. Всеки нов спомен, обаче, се превръща в истински източник на радост, който остава с нас за целия ни живот.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • touch the map and go
    Отговор
    1 18:45  01.03.17
    Вени, искаш ли да си усамотим на самотен остров подобен на този от снимката, такива хормони ще ти докарам, че ще ги помниш не само тоя, но и още няколко живота

Напиши коментар:


Публикувай