Last news in Fakti

1 Март, 2017 16:10 2 162 1

Къде е истинското щастие?

  • пътуване-
  • покупка-
  • щастие
Къде е истинското щастие? - 1
Снимка: Shutterstock

Защо хукваме към магазините с такава решителност, веднага щом получим пари? Всяка нова покупка ни прави малко по-щастливи, но след няколко дни удовлетвореността е безследно изчезнала. Къде тогава е истинското щастие?

Оказва се, че основната пречка към щастието е в свикването. Всяко ново нещо бързо омръзва и ние сме принудени да се насочим към следващата покупка. Този процес се повтаря отново и отново.
Нови изследвания са стигнали до начин да се прекъсне този вреден цикъл. Установено е, че пътуването ни прави също толкова щастливи, колкото покупката на нещо ново. Но това, което е по-важно е, че щастието, което ни е донесла покупката, с течение на времето изчезва, докато спомените от нашето пътуване продължават да ни снабдява с хормони на щастие много по-дълго.

Посещението на различни необичайни събития, пътуванията, овладяването на нови умения, екстремните спортове - всичко това е идеален източник на щастие за всеки. Новият смартфон или дори новата кола в крайна сметка ще се превърне в поредната вещ, която притежаваме, или просто ще остарее. Всеки нов спомен, обаче, се превръща в истински източник на радост, който остава с нас за целия ни живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 touch the map and go

    2 0 Отговор
    Вени, искаш ли да си усамотим на самотен остров подобен на този от снимката, такива хормони ще ти докарам, че ще ги помниш не само тоя, но и още няколко живота