3 120 4

Плодът на здравето

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Кивито е изключително богато на витамин С - 0,15-0,30 %, което е със 8-10 пъти повече от съдържащото се в лимона и касиса. Неслучайно го наричат „плода на здравето“.

Ароматът на киви е силен и ободряващ, точно както и вкуса му. Кивитата са богат източник на витамини, минерали и фитонутриенти. Особено ценен е минералният му състав – приблизително 1,5 % калий, калций, желязо, натрий, фосфор, хлор и сяра.

Този плод е богат също и на витамин Е, който пък е важен мастно-разтворим антиоксидант.

Кивитата са богати на антиоксиданти, които помагат за цялостна защита на организма. Плодът киви е изключителен източник на витамин С, който неутрализира свободните радикали, причиняващи вреди на клетките и водещи до проблеми като инфекции или рак.

Ежедневното консумиране на киви е препоръчително за понижаване на риска от сърдечно-съдови заболявания, освен това редуцира количеството мазнини в кръвта. А децата, които хапват повече киви, са по-малко податливи към дихателни проблеми като хрипове, накъсано дишане и нощно кашляне.



Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ТОА ПЪК
    Отговор
    1 13:23  03.03.17
    Как си пропуснала да пишеш нещо за отдолу полову дали е полезно!!!?

    Коментиран от #4

  • oki
    Отговор
    2 08:36  04.03.17
    пиши нещо и за доматите, за какво са полезни
  • Бай Този
    Отговор
    3 15:58  04.03.17
    Браво Вени.Както винаги-на ниво.
  • кучето шаро
    Отговор
    4 18:36  05.03.17

    До коментар #1 от "ТОА ПЪК":

    Написала е , щом има витамин Е ще има и сех !

Напиши коментар:


Публикувай