5 260 1

Ефикасно средство против молци

Ефикасно средство против молци
Венелина Маринова

Молците могат да съсипят всичките ви хубави и плетени дрехи. В борбата с тях до скоро традиционното средство беше нафталинът, но поради специфичната му неприятна миризима, е по-добре да го избягваме и да търсим други методи да се преборим с молците.

Най-важното е първо да се определи дали те са дрешни или хранителни. Едните нападат шкафовете с храна и подправки, а другите пуловерите и палтата ни.

След това трябва да намерим гнездото им и да го унищожим. Извадете всякакви дрехи и предмети от шкафовете и гардеробите, почистете добре, изперете дрехите, дори и да нямат нужда. Не оставяйте отворени бурканите с подправки, или кутии и пликове с брашно, билки, ядки, или бисквити.

На пазара се предлагат различни препарати под формата на спрей, таблетки или ленти, които унищожават молците.

Но ако предпочитате еко способите, ето кои естествени аромати отблъскват молците - лавандула, дафинов лист, розмарин, евкалипт, карамфил, орех и лавандула. Сложете торбички пълни с листа от някое от изброените растения, или даже си направете микс от тях според личните ви предпочитания. Освен че могат да отблъснат молците, те ще ароматизират и гардероба ви.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • НАФТАЛИНЧО
    Отговор
    1 21:32  04.03.17
    ОПРАВИ СИ НОСЪТ обонянието

Напиши коментар:


Публикувай