1 211 2

Не забравяйте да приемате достатъчно млечни продукти

Теодор Николов

Американски учени съветват как най-правилно да консумираме млечните продукти - към приема им задължително трябва да прибавим и витамин D. Порталът цитира публикация на специалисти от Харвардския университет в специализираното издание ”The Journal of Nutrition”.

Експертите отчитат факта, че консумацията на мляко и на млечни продукти, като сирена, кашкавали и кисело мляко в зряла възраст, намалява загубата на плътността на костната тъкан. Това е най-видимо в областта на бедрата и на гръбначния стълб. Ефектът е още по-добър, ако хората от споменатата възрастова група приемат успоредно с тези продукти и добавки, съдържащи витамин D, допълва БТА.

Тези биологично активни вещества стимулират усвояването на калция, съдържащ се в млякото и продуктите на негова основа. Този елемент е една от главните градивни структури на костната тъкан. Специалистите са убедени, че съчетаният прием на витамин D с млечни продукти може да подобри качеството на живота на над десет милиона американци на възраст над 50 години. Те са диагностицирани с остеопороза - заболяване, характерно с ниската маса на костната тъкан.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мутант
  Отговор
  1 01:15  06.03.17
  Ако искате да се споминете бавно, мъчително-Не забравяйте да приемате достатъчно млечни продукти
 • Йордан
  Отговор
  2 19:23  06.03.17
  Вярно че ще е мъчително, особенно за възрастните хора които по никакъв начин не могат да се очистят. Но онези които заблуждават с подобни простотии...ще се мъчат цяла вечност!

Напиши коментар:


Публикувай