428 2

Алергични сте към фъстъци? Тази лепенка може да ви помогне

Френска фирма създаде специален продукт срещу тази разпространена хранителна алергия

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Алергията към фъстъци вече е лечима. Това оповести в неделя френската компания DBV Technologies, създала първата лепенка срещу хранителни алергии, съобщи "Бизнес Инсайдър".

Данни за успеха на този продукт, бяха оповестени по време на конференция на Американската академия по алергология, астма и имунология.

Компанията съобщи, че 83,3% от децата на възраст от 6 до 11 г., които са участвали е тестовете на кожната лепенка, са били в състояние да ядат фъстъци и продукти с фъстъци, без да получат алергична реакция.

Изпитанията на продукта са продължили 3 години, като днес, изследователите от DBV Technologies са убедени, че благодарение на него, рискът от алергичен шок от фъстъци може да бъде намален с 98%.

Финалната фаза от изследването на продукта ще продължи до юни, когато се очаква кожната лепенка да може да бъде пусната в продажба.

Изследователите възнамеряват да не спират до тук и да продължат с разработването на подобни лепенки и за други хранителни алергии като тези към мляко, яйца и ракообразни.

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • фъстък 1
  Отговор
  1 17:28  06.03.17
  Не не съм и много ги обича ! НЕ СМЯТАМ И ДА БЪДА !
 • Грую
  Отговор
  2 19:29  06.03.17
  С Черно Джони мноо ги меля..ръйшли.

Напиши коментар:


Публикувай