3 066 0

Лунната диета - лесна и здравословна

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Има различни теории за влиянието на Луната върху човека, една от които е, че положението на Луната може да се отрази и на теглото. На тази база е създадена и прочутата лунна диета.

Тя е една от най-популярните диети за бързо, лесно и здравословно отслабване. Представлява течна диета, която се съобразява с фазите на луната (новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт).

За да бъде ефективна, трябва да се спазва 4 пъти в месеца, всяка седмица по 1 ден. Започва при навлизане на Луната в дадена фаза и продължава 24 часа. През това време се пият големи количества вода – около 3-4 литра, чай – с мед, без захар, плодови или зеленчукови фрешове. Мляко и алкохол не се приемат.

При стриктното спазване на диетата може да отслабнете с от 1 до 3 кг на пълнолуние, а при гладуване по време на четирите фази на луната ще запазите свалените килограми.

През останалото време трябва да се храните балансирано, като спазвате правилото при нарастваща Луна да не прекалявате с храната, а при намаляваща може да се отдавате на малки хранителни изкушения. Препоръчително е да се движите активно, да имате редовен и здрав сън и бъдете позитивно настроени.

Освен че ще стопите излишните килограми, с лунната диета ще изчистите организма от токсичните вещества и от задържаната вода.Напиши коментар:


Публикувай