2 586 3

Силата на жената

Прегърнете момичето в себе си

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

С поглед, дума, мълчание жената е способна да създава и да разрушава. Благодарение на жените, които искат, мъжете започват да действат.

Авторката на "Монолози на вагината" Ева Енслър в тази вълнуваща реч за TED заявява, че всяка жена носи едно малко момиче в себе си, едно същество, което сме научени да потискаме. Тя разказва трогателни истории за момичета от целия свят, които са преживяли шокиращи събития, свързани с насилие, и които доказват невероятната сила, която се крие във всяка жена.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, която се визуализира след стартиране на видеото):Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 17:31  09.03.17
  С поглед, дума и мълчание, влиянието на жените е ограничено само до колкото им се вързват мъжете. За нещо по-трайно, трябва да се полагат усилия, не да се въртят тъпи номера от днес за утре.
 • гост 1
  Отговор
  2 13:07  10.03.17
  Момичета,... Жени..., Момичета..., Жени,...то съвети,то идеи,то филми,то статии ли не са ,то чудо....бълване, бълване вече месеци, години чета статии, гледам филми и само това ...Жената това, Момичетата онова !!! Как никой не се заинтересува за младите Момченца бе за тези бъдещи Мъже...защо си мислите че, на поддрастващото Момче му е лесно да се открие, да се самоопредели и да се ориентира в този объркан съвременен свят или на младият Мъж животът му се поднася на тепсия...пораства и става Симеончо. така ли !?!? Виждате какво става по кварталите ,банди от тинейджери нагли, брутални и освирепели като чакали....някой интересува ли се виждайки този феномен навсякъде по света Париж, Лондон, Москва...някой да отиде да говори с тях, да им се обърне внимание, да се опита да ги разбере, да им помогне да се ориентират в живота....НЕ НАЛИ !!! Не съм Женомразец, обичам Жените но, писна ми да слушам и чета само за това къде ги сърби и кой цвят червило да си сложат...! Трябваше някой един ден да го каже, хайде със здраве !!!
 • mediator37
  Отговор
  3 10:51  12.03.17
  С подобни простотии мътят главите на белите жени, а неграмотната маймуна през това време ражда и кърми. След десетилетия умувания, съмнения и преоткривания бялата жена ще я насилват маймуни на площада (преди да я заколят). Ние вече ще сме заклани.

Напиши коментар:


Публикувай