Last news in Fakti

14 Март, 2017 00:15 3 834 7

Германски сайт продава расистки тениски с призив да се ядат китайци

  • сайт-
  • тениски-
  • китайци-
  • кучешко месо-
  • акули-
  • кучета-
  • китай-
  • германия-
  • интернет

Тениски с надписи: Спаси куче, изяж китаец и спаси акула, изяж китаец, предизвикаха мощни реакции сред интернет потребителите

Германски сайт продава расистки тениски с призив да се ядат китайци - 1

Германски сайт за продажба на тениски стана обект на множество критики и възмутени коментари, след като сред предлаганите от него продукти се появиха тениски с расистки лозунги, пише сайтът "Машъбъл".

Тениски и блузи с надпис: "Спаси куче, изяж китаец" и "спаси акула, изяж китаец" бяха представени на сайта Spreadshirt.

Сайтът дава възможност на потребителите да създават свои собствени дизайни на фланелки, които след това могат да се продават на същата платформа.

Двама потребители, регистрирали се с псевдонимите Quentin1984 и Monigote, изглежда са авторите на обезпокоителния надпис.

Германски сайт продава расистки тениски с призив да се ядат китайци

Интернет потребителите незабавно са реагирали на появата на двата дизайна.

Въпреки протестите, тениските все още са на разположение за продажба, а от компанията казват, че тяхното решение "се базирани на принципа на отворената платформа."

Китайското посолство в Германия е осъдило решението за запазване на тениските и е призовало собствениците на сайта да се извинят и да спрат веднага продажбата на фланелките.

От дипломатическата мисия допълват, че коментарът на търговците звучи по-скоро като "защита и толериране на обида и дискриминация", отколкото като извинение.

Макар яденето на кучешко месо да се свързва с китайската култура, най-вече заради годишния фестивал на кучешките ястия "Юлин", около 69,5% от хората в Китай никога не са опитвали кучешко месо, съобщава Humane Society International (HSI).

HSI отбелязва, че кучешкото месо "не е част от общата китайска кулинарна култура."

Перките от акула, от друга страна, се считат за деликатес в Китай, въпреки че популярността на това ястие рязко е намаляла през последните години.

Германски сайт продава расистки тениски с призив да се ядат китайци


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tshirt

    10 2 Отговор
    Манете го това за китайците нещо за любимите гости на Меркел няма ли ?
  • 2 Коко

    6 5 Отговор
    Що? Китайците не правят ли същото?
    Наскоро пуснаха реклама по телевизията на нова перална машина. Китайска домакиня пере, идва един негър при нея, тя го набутва в пералнята и след 20 мин. той излиза оттам бял.
    Това не е ли расизъм?
  • 3 8888

    1 3 Отговор
    Аз пък продавам фланелки с надпис:
    Приюти " бежанец", за да ощастливи теб и семейството ти.
    И побързайте, че много се харчат.
  • 4 кроко

    1 2 Отговор
    Може да се преведе и като "яжте китайско", имайки предвид храната от китайски ресторант. Да не се правят на толкова тънкообидни китайците!
  • 5 гост

    3 1 Отговор
    E...а "спаси овца, изяш Георги" пак ли е дискриминация

    Коментиран от #6

  • 6 китайче

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Бахахаха това беше добро !!!!!!!!!!!
  • 7 Пенчо

    0 1 Отговор
    А кога "компетентните органи", партиите, прокуратурата и еврейските организации, вкл. посолството на Израел, ще обърнат внимание на сайта auction.bg (balkan.auction) в който е пълно с предмети възхваляващи фашизма - свастики, емблеми на Вермахта и СС, нацистки нашивки и униформи ?! И защо ОЛХ и Базар.бг се съобразяват с европейските (задължителни и за нас) закони и разпоредби, забраняващи снимки на нацистка идеология, излагани на публични места, и веднага спират подобни продажби, а въпросния сайт - не ? Освен всичко друго, същия сайт получава приходи и плащания от продавачите, през Пейпал, Еконт и банкови трансфери, но не издава касови бележки или фактури. В самия сайт черно на бяло е написано - при необходимост от касова бележка, се обадете.... Да не излезе вярно твърдението на собствениците на сайта, че имат роднинска връзка с ЦЦ и имат право да си правят каквото си поискат ?!