1 308 1

Писмото на една майка до света

Писмото на една майка до света
Събина Андреева

Скъпи хора по целия свят, днес синът ми тръгва на училище. Известно време ще му бъде ново и чуждо. Иска ми се да бъдете добри и мили към него.

До този момент той беше пълен господар на дома, командваше всичко живо в задния двор. Аз бях винаги край него, за да се погрижа за раните му и да го утеша.

Но сега нещата ще се променят.

Тази сутрин той ще излезе, ще ми махне с ръчичка и ще започне своето голямо приключение, което вероятно ще включва войни, трагедии и страдания.

За да живее в този свят, ще са му необходими вяра, обич и смелост.

Затова хора, иска ми се да го хванете за ръка и да го научите на нещата, които трябва да знае. Научете го, но ако може, нека това да стане с грижа и любов. Научете го, че на всеки мошеник се пада и по един герой, че на всеки недостоен политик се пада и по един всеотдаен водач, че на всеки враг се пада по един приятел. Научете го на чудесата на книгите.

Дайте му достатъчно време, за да размишлява на спокойствие над вечната загадка на птиците в небето, пчелите в слънчевата светлина и цветята по зелените склонове. Научете го, че е много по-достойно да загубиш, отколкото да измамиш.

Научете го да има вяра в собствените си идеи, дори ако всички твърдят, че не е прав. Научете го да продава мускулите и ума си на най-високата цена, но никога да не продава сърцето и душата си. Научете го да запушва ушите си при освиркванията на тълпата, но да се изправя и да се бие, ако смята, че е прав.

Научете го с нежност, хора, но без да го разглезвате, защото само в огъня се закалява чистата стомана.

Молбата ми е голяма, хора, знам, но вижте какво можете да направите. Той е толкова мило момченце.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Байо
    Отговор
    1 12:38  14.03.17
    ръзривах съ...... Върнете казармата мили майки или сядайте да пишете......на света!

Напиши коментар:


Публикувай