10 563 4

5 признака на хора, които искат да ви навредят

5 признака на хора, които искат да ви навредят
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Понякога е трудно за вярване, но в обкръжението си всички имат хора, които искат да им навредят и ако познавате такива, най-добре стойте далеч от тях. Сигурно дори не можете да си представите, че някой умишлено ви мами, заблуждава или наранява без капка съвест, разпространява лъжи и унищожава репутацията ви. Но, за съжаление, такива хора съществуват. Ето по кои признаци ще ги разпознаете, за да стоите далеч от тях:

1. Недобронамерените хора създават объркване, хаос и кавги. Те преиначават фактите, за да ви заблудят. Много често лъжат или запазват информация за себе си, за да избегнат поемането на отговорност.

2. Недобронамерените хора манипулират умело другите с думи и дават смели обещания, но реално никога не се променят, не инвестират в растежа и развитието си.

3. Недобронамерените хора нямат никаква съвест и не знаят какво е разкаяние. Вместо да опитат да се преборят със злобата си, те й се наслаждават и то под прикритието на измамно благороден характер.

4. Недобронамерените хора винаги искат да контролират други хора, а самите те са последната инстанция. Те отхвърлят обратната връзка и конструктивната критика, и не обръщат внимание на моралните норми.

5. Недобронамерените хора използват симпатиите на добросърдечните хора с цел измама. Те се преструват на състрадателни, търсят топлина, прошка и интимност от човека, когото са наранили без никакво съчувствие към болката, която му е била причинена и нямат реално намерение да се опитат възстановят загубеното доверие.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бранко
  Отговор
  1 16:32  15.03.17
  Това си е точно описание на качествата, които трябва да притежава един мениджър.
 • Гост
  Отговор
  2 16:45  15.03.17
  Досега не съм чувал да има хора без сърца.
 • Дон Тони
  Отговор
  3 20:19  15.03.17
  Това е средностатистическият българин, друг е въпроса че ако има държавност, ред и закони хората ще бъдат възпитани и приветливи, тоест всички ще бъдем много по-щастливи, щото сега сме по-нещастни и от циганите
 • Звездю
  Отговор
  4 18:28  01.01.19
  Това е млад Меринджерей

Напиши коментар:


Публикувай