9 783 0

Топ 5 на храните, които консумираме всеки ден

Стефанаки Йоанис

Храненето е основно действие в живота на всеки човек и е изключително важно за правилното функциониране на нашия организъм. Разбира се, всеки човек определя своето хранене, на база вкус, любими храни, неща, без които може или не може. Хората сме различни и това определя и различията в избора ни на храни. Някои предпочитат повече сладко, други солено, някои са вегетарианци, други вегани.

Има обаче храни, които масата от хора, консумират ежедневно, независимо дали са вредни или полезни.

Foodpanda подбра 5 храни и добавки, без които не можем и ден. Ето кои са те:

- Захар - с кафето, с чая, под формата на десерт, ние сме устроени така, че захарта присъства ежедневно в нашето меню. Средно, човек приема по 60 грама от вредната добавка, на ден.

- Сол - също както захарта и солта е основна добавка към нашето хранене. Човечество, определено прекалява с нея. До 3 грама сол се води здравословно.

- Зеленчуци - Те са вкусни и полезни. Определено те присъстват поне на едно от храненията ни за деня.

- Хляб - Консумацията на хляб, не е от особено полезните неща според специалистите, но в някои страни като България, хлябът е на особена почит.

- Месо - Като изключим веганите и вегетарианците, останалите хора ежедневно консумират месо, било то под формата на колбаси, пържоли и на манджа.

България


Напиши коментар:


Публикувай