Last news in Fakti

22 Март, 2017 14:28 748 0

Туитър премахна над половин милион профила

  • туитър-
  • twitter-
  • тероризъм-
  • акаунт-
  • профили-
  • технология

Акаунтите са били блокирани зарази съдържание, подстрекаващо към тероризъм

От социалната мрежа Туитър обявиха, че са премахнали повече от 600 000 профила, със съдържание, насърчаващо тероризма и терористичната дейност. Общо 636 248 потребителски профила са били заличени от 1 август 2015 г. до сега. Само през втората половина на 2016 г. блокираните профили са 376 890, се казва в последния доклад за прозрачност на компанията.

74% от тях са били идентифицирани посредством патентована технология на Туитър, която автоматично сканира профилите на потребителите. Тя е разширена версия на антиспам технологията, която се използва, за да анализира и преценява дали един профил е фалшив или се управлява от реален човек.

Само 2% от общия брой профили са били блокирани по настояване на правителства.
Съобщенията за закрити профили идват на фона на нов засилен натиск от страна на много правителства по света.

Миналата седмица собствениците на Twitter, Facebook и Google бяха разкритикувани, че не изпълняват задълженията си и не правят достатъчно в борбата с онлайн екстремизма и престъпленията от омраза.

Те отново бяха призовани да предприемат по-драстични мерки за борба с джихадисти и други екстремисти, използващи платформата за организиране на нападения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА