Last news in Fakti

23 Март, 2017 20:00 2 022 0

Как да направим сватбената организация възможно най-лесна

  • сватба-
  • организация-
  • булка-
  • гости-
  • парти

17 булки и младоженци споделят начините, по които значително са улеснили организирането на сватбите си

Как да направим сватбената организация възможно най-лесна - 1

Поразпитахме тук и там хората, които вече са взели съдбоносното решение да се обрекат в любов на половинката си и те ни казаха за доста интересни и понякога необичайни начини, чрез които сами са улеснили организацията на сватбения си ден. Ето ги и тях:

1. Булки, помнете че крайната цел е да се вречете на партньора си, не да намерите перфектната виолетова шаферска рокля

„Най-добрия съвет, който ми дадоха беше точно този. Съпругът ми ми каза да се съсредоточа върху важните неща, защото каквото и да се случи с подробностите около сватбата, така или иначе, накрая важното е да се оженим. Това ми помогна да си спестя много главоболие.“

2. Направете си имейл само за нещата, касаещи сватбата

Това също е едно от нещата, които ще ви спестят време и усилия при организацията. Определено е най-лесният начин, по който ще може да се свръзвате с ресторанта, агенцията, декораторите...

3. Разберете какво може да си позволите и какво харесвате

Има достатъчно време, през което да си определите бюджет и да установите как се вмества вашата идея за сватбата в него. Работете като двойка по това, все пак бюджетът е общ.

4. Изпратете сватбената покана по имейл, за да си спестите средства

Да, това може да звучи неуважително за някои хора, но най-вероятно имате семейство или приятели, които живеят в друга държава и е много по-лесно за тях и за вас, да им изпратите поканата по електронната поща.

5. Ако сватбата се намира на необичайно място, кажете на всички да бъдат там час по-рано

Вземете предвид трафика или това колко време ще е необходимо на гостите ви да намерят мястото, ако то е по-скатано и тайно.

6. Очаквайте някои неща да се объркат

Щом се заговори за организация на такова голямо събитие, при което доста неща трябва да се местят и има толкова много хора, участващи в нея, определено очаквайте, че нещо ще се обърка – някой няма да дойде навреме, ще се изгуби някаква част от декорацията... Нека това да не ви плаши.

7. Купете си роклята онлайн и платете за поправката.

„Купих си рокля по интернет. Платих 350 лв. за нея, доставката и поправките от шивачка. Спестих си толкова много!“

8. Запазете всичко в оналйн драйв, за да може да имате достъп до всичко където и да сте.

Това включва контактите, таблици, програми и т.н., и т.н. Гугъл има драйв с 15 ГБ място и е напълно безплатен. Може да влизате от телефона си, от компютъра, има и опция за офлайн преглеждане.

9. Помислете за изкуствени цветя за декорацията и букета, вместо истински

"Купихме изкуствени цветя месеци преди сватбата, за да сме сигурни, че няма как да увехнат. Така можем да ги използваме пак, пък и спестихме средства.“

10. Наемете добър DJ и прегледайте добре или сами направете плейлиста, за да избегнете некомфортни ситуации

На сватба, на която много от вашите възрастни роднини и малки деца ще присъстват, песните с нецензурни думи и изрази не са подходяща опция. Това може да доведе до много конфузни ситуации. Уверете се, че плейлистът е подходящ за официалното събитие.

11. Наемете и добър сватбен фотограф

Нужно ли е дори да уточняваме защо... Няма да имате друг шанс да направите тези снимки (да се надяваме).

12. Съберете информация за гостите си

Разберете в кой хотел са отседнали гостите ви, как можете бързо да се свържете с тях, с кого отсядат, за да си спестите време в деня на сватбата, ако трябва да се наложи да се свържете с тях.

13. Разпределете задачите между хората, които искат да ви помогнат

Ако някой изяви желание да ви помогне с организацията, не се срамувайте да му кажете какво трябва да се направи. Това ще ви помогне толкова много и ще отнеме голяма част от стреса.

14. Не се занимавайте с неща, които просто не искат да се получат

Ако нещо не става по начина, по който искате, просто си поемете дъх и продължете с нещо ново. Дали на някой му пука, ако има декорация по арката, букетите истински ли са, наели ли сте калиграф да ви надпише поканите...? Не. Не си пилейте времето в притеснения за малки неща. Няма смисъл.

15. Откажете се от скъпа торта и заложете на лесни и десерти

Напоследък много двойки избират малки симпатични кескчета вместо скъпа, огромна и претруфена торта. Това е закачлив и лесен похват, от който всяка двойка може да се възползва.

16. Не слушайте другите хора, които ви казват как трябва да изглежда сватбата ви

Всеки ще ви дава съвети за това как трябва да протече сватбата. Всеки ще се превърне в експерт по сватбите изведнъж. Не позволявайте да ви подлудят. Фокусирайте се върху това какво искате вие и партньора ви и какво можете да си позволите. Това е!

17. А защо просто не си направите тайна сватба?!

„Аз и жена ми поканихме всички на парти за годежа, без да знаят, че всъщност това е сватбата ни. Нямаше притеснения, нямаше тежест. Беше леко и забавно. Просто перфектната сватба!“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА