2 059 0

Лаврак по средиземноморски

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Най-хубавото на морската риба е, че не изисква прекалено много продукти, за да бъде вкусно приготвена – домати, маслини, малко подправки са напълно достатъчни и вече имате чудесно ястие, подходящо за делник и празник. Ето и една много лесна рецепта за приготвяне на лаврак, който може да бъде заменен и с друга морска риба (треска например):

Необходими продукти за 4 порции:

4 рибни филета лаврак (треска)

200 гр домати, нарязани на кубчета

100 гр нарязани маслини каламата

2 стръка мащерка

1 с. л. балсамов оцет

Начин на приготвяне:

Подготвя се смес от доматите, маслините и мащерката.

Филетата се посоляват и се поръсват с черен пипер на вкус и се поставят в тава, върху тях се слага по 1-2 лъжици от сместа с доматите, маслините и мащерката, поръсват се с няколко капки зехтин и се пекат в загрята фурна на 200˚ С за 10 - 15 мин. Отделените сокове от печенето се смесват с балсамовия оцет. С получения сос се залива изпечената риба и се поднася с чаша охладено розе.



Напиши коментар:


Публикувай