Last news in Fakti

24 Март, 2017 18:50 2 535 0

Бри Ларсън ще е първата жена, кандидат за президент на САЩ

  • бри ларсън-
  • кандидат за президент-
  • първата жена-
  • виктория удхъл-
  • суфражетка

Филм за суфражетката Виктория Удхъл днес е по-необходим от всякога

Бри Ларсън ще е първата жена, кандидат за президент на САЩ - 1
Снимки: shutterstock
Бри Ларсън ще е първата жена, кандидат за президент на САЩ

Бри Ларсън твори история.

Актрисата ще влезе в ролята на Виктория Удхъл — първата жена, кандидат за президент на Съединените щати, в биографичен филм със същото име, съобщава „Хъфингтън пост“.

Филмът, на който Ларсън ще е и продуцент, е проект на филмовото студио Amazon Studios.

Кандидатурата на Удхъл е издигната от Партията за равни права през 1872 г., няколко десетилетия преди жените да имат право дори да гласуват.

На 34 години тя била с няколко месеца по-млада от изискваната възраст, но повечето историци продължават да смятат, че нейното кандидатиране и участие е било първото.

Бри Ларсън ще е първата жена, кандидат за президент на САЩ

Суфражетката, която се бори за правата на жените в много направления, е изключително дейна. Тя издава списание заедно със сестра си, за да насърчи социалната реформа и основава първата брокерска фирма, управлявана от жена.

Лесно можем да си представим 27-годишната Ларсън в ролята на тази забележителна жена, изпреварила времето си. Носителката на Оскар публично се застъпва за правата на жените, както и за други социални каузи, още преди филмовата ѝ кариера да започне да процъфтява.

Ларсън вече има зад гърба си няколко запомнящи се женски роли, като тази на Джой, в драмата от 2015 г. — „Стая“, която ѝ донесе и наградата на Академията за най-добра актриса.

Наскоро тя обяви, че в Холивуд трябва да има повече жени, упражняващи режисьорската професия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА