Last news in Fakti

24 Април, 2017 05:45 13 378 0

9 приложения на ябълковия оцет, за които не сте и подозирали

  • оцет-
  • ябълков оцет-
  • качества-
  • приложения-
  • лечение-
  • помага

Оцетът се ползва с особено доверие не само заради вкусовите, но и заради лечебните си качества

9 приложения на ябълковия оцет, за които не сте и подозирали - 1
Снимка shutterstock

Добре познатият ни ябълков оцет е чудно, почти вълшебно, лечебно средство за множество болежки. Още от древни времена оцетът се е използвал не само за кулинарни, но и за лечебни цели.

Лечението с оцет помага на хора със ставни заболявания, диабет, разширени вени, кожни проблеми, синузит и други.

Вижте тези 9 начина на употреба, които ще облекчат някои от болежките ви:

1. При болки в гърлото
Ябълковият оцет ще облекчи болките в гърлото ви почти мигновено. Това се дължи на антибактериалните му свойства. За да помогнете на възпаленото си гърло изпийте чаена лъжичка оцет, час преди лягане. След това, половин час по-късно, изпийте още една и още една точно преди лягане.

2. Срещу лош дъх
Ако имате лош дъх, както и неприятен вкус в устата си, на помощ идва ябълковият оцет. Той премахва бактериите, които са причината за това неприятно състояние.

3. Киселини на стомаха
Ако изпивате по 1 супена лъжица оцет, смесена в чаша вода, час преди сън, ще нормализирате киселинността в стомаха си.

4. Болки в краката
Ябълковият оцет е чуден лек и при болки в краката. Причината се крие във високото съдържание на калий в оцета, а липсата на калий е една от причините за болки в краката. Пийте по 2 супени лъжици оцет преди сън, смесени с топла вода и няколко нощи по-късно ще усетите резултата

5. Проблеми с храносмилането
Ябълковият оцет ще ви помогне и при проблеми с храносмилането. Ако се приема по 1 чаена лъжичка ябълков оцет, заедно с малко вода и мед, половин час преди лягане ще усетите подобрението няколко дни по-късно.

6. Безсъние
Изненадващо, но ябълковият оцет е чудесно средство срещу безсъние. Той понижава кръвната захар, една от основните причини, които ви държат будни нощем. Пийте по 2 супени лъжици оцет точно преди сън и ще останете удивени.

7. Болки в корема
Ябълковият оцет ще облекчи и болките в корема. Една чаена лъжичка органичен ябълков оцет, заедно с чаша топла вода ще ви отърве от болката. Пийте го точно преди лягане.

8. Хълцане
Това досадно състояние може да бъде премахнато отново благодарение на ябълковия оцет. Той стимулира нервите в гърлото и спира хълцането. Когато се появи, просто изпийте една чаена лъжичка ябълков оцет.

9. Срещу алергии
Изпийте чаша вода, смесена с една чаена лъжичка оцет час преди лягане.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА