Last news in Fakti

24 Април, 2017 10:15 3 935 2

Притча за неочакваното спасение

  • притча-
  • бог-
  • поука-
  • съвет-
  • урок-
  • мъдрост-
  • вяра
Притча за неочакваното спасение - 1
Снимка: Shutterstock

След тежко корабокрушение един моряк бил изхвърлен от вълните на малък, необитаем остров. Започнал да изпада в отчаяние. Първите си дни прекарал в непрестанни и горещи молитви за спасението си. Не отмествал поглед от брега, втренчен в хоризонта в търсене на най-малкия признак за кораб в далечината.Но такъв така и не видял.

Накрая, загубил надежда, си построил малка колиба от отломки, за да се защити от дъжда и ветровете. Веднъж излязъл да потърси храна в околностите. Когато се върнал, видял че колибата му е обхваната от пламъци до небесата. Разгневил се силно, защото осъзнал, че губи и малкото, което има. Паднал на колене и ридаейки, извикал към Бог:

- Господи, как можа да постъпиш така с мен?! Толкова много вярвах в теб!

Накрая, заспал изтощен от викове и плач. На другия ден го събудил мощен звук на корабна сирена. Морякът не можел да повярва на очите си – към брега се приближавал кораб, а не след дълго от него се отделила лодка, която да го прибере на борда.

- Как разбрахте, че съм тук? – попитал изумен морякът своите спасители.

- Ти ни намери, не помниш ли? Видяхме дима и огъня. – отговорили те.

***

Не случайносе казва: "Неведоми са пътищата Господни." Ние нямаме обхвата, който Бог има за живота ни и затова трябва да се научим да му се доверяваме, когато го молим за помощ. Точно така и корабокрушенецът моли за Божията помощ и я получава във времето, когато е бил най-слаб.

Оставете Бог да си върши работата и се радвайте на спасението, което ще дойде!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо ПОП

    10 0 Отговор
    Браво Събина ! Хубава притча !
  • 2 Дани

    0 0 Отговор
    Винаги съм си мислил, че Бог е садистично и малоумно к....ле, което се кефи на хорското страдание.
    Каква полза да помагаш ако преди това почти (или напълно )
    убиваш човека