Last news in Fakti

27 Април, 2017 21:11 2 190 0

Златният шлем на Дарт Вейдър за 1.4 млн. USD

  • вейдър-
  • шлем-
  • злато
Златният шлем на Дарт Вейдър за 1.4 млн. USD - 1

Шлемът на Дарт Вейдър от касовата поредица „Междузвездни войни” на Джордж Лукас се продава. Особеното в случая е, че той е изработен от ... злато. Тежък е 15 кг. пробата на благородния метал е 999, което означава, че е направен от възможно най-чистото злато без капка сплав. Цената му е 1.4 млн. USD.

Той ще бъде продаден на 4 май в японския магазин Ginza Tanaka в Токио. Широчината на шлема е 26.5 см, а височината 30 см.

Поводът за изработването и продажбата му е 40-тата годишнина от епизода на „Междузвездни войни: епизод IV Нова надежда”.

Златният шлем на Дарт Вейдър за 1.4 млн. USD

Златният шлем на Дарт Вейдър за 1.4 млн. USD

Златният шлем на Дарт Вейдър за 1.4 млн. USD


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА