Last news in Fakti

7 Май, 2017 08:33 4 926 1

Разгадаха древни символи, разказващи за Армагедон от преди 13 000 години

  • символи-
  • комети-
  • земята-
  • древни символи-
  • издълбани в камък-
  • турция-
  • гьобекли tepe-
  • ледникова ера

Символите отдавна карат учените да си блъскат главите по много въпроси

Разгадаха древни символи, разказващи за Армагедон от преди 13 000 години - 1

Древни символи, издълбани в камък, намиращ се на територията на днешна Турция, разказват историята на опустошителен дъжд от комети, стоварил се върху планетата ни преди повече от 13 000 години, предизвиквайки ледников период.

Изследователите от Университета в Единбург, Великобритания, които успели да преведат символите, предполагат, че на това място някога може би е имало древна обсерватория, а фигурите, издялани в камъка, сред които изображение на човек без глава, символизират бедствието, сполетяло човечеството и огромната загуба на животи след удара.

Доказателствата за това историческо събитие, което е променило завинаги историята на планетата и човешката цивилизация, се намират върху варовиковите колони на най-стария известен храм в света, Гьобекли Tepe в южна Турция.Разгадаха древни символи, разказващи за Армагедон от преди 13 000 години

Изучавайки резбованите в камъка символи и изображения, учените стигнало до предположението, че фрагменти от огромна комета са ударили Земята около 11000 г. пр. Хр.

Посредством компютърен софтуер те сравнили гравюрите на животни — тълкувани като астрономически символи — с модел на звездите и тяхното разположение на небето по онова време и определили, че събитието е настъпило около 10 950 години пр.н.е., по същото време, когато на Земята е започнала ледникова епоха.

Този ледников период, продължил около 1000 години, вероятно е бил резултат от разпадането на гигантска комета във вътрешността на Слънчева система.

"Изглежда, че Гьобекли Тепе, освен всичко друго, е играел ролята на обсерватория — място за наблюдаване на нощното небе. Един от стълбовете, които изграждат това място, изглежда е послужил като паметник на това унищожително събитие — може би най-лошият ден в историята за древните хора от края на ледената епоха", казва Мартин Суетман, водещ изследовател от университета в Единбург, пред британския вестник „Телеграф“.

„Мисля, че нашето изследване дава сериозни доказателства в подкрепа на теорията, че ледниковата ера е предизвикана от комета“, допълва тя.

Смята се, че Гьобекли тепе е построена около 9000 г. пр. Хр. — приблизително 6000 години преди Стоунхендж — но символите от този стълб датират събитие, случило се около 2000 години преди това.

Разгадаха древни символи, разказващи за Армагедон от преди 13 000 години


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ироничен

    10 2 Отговор
    От заглавието излиза, че Армагедон е събитие от миналото, не от бъдещето.