14 Май, 2017 00:30 20 775 11

Вагиналният масаж - полезен за женското здраве

  • вагина-
  • масаж-
  • здраве-
  • секс-
  • оргазъм
Вагиналният масаж - полезен за женското здраве - 1
Снимка: Shutterstock

Според голяма част от нациите или културите вагината е извор на женската енергия – точката, в която е съсредоточена цялата физическа и емоционална сила на жената. Правилното докосване и стимулиране на тази точка може да доведе до върховно духовно преживяване и за двамата партньори.

Според сексолози, взели участие в изследване на женската сексуалност, проведено с над 3000 жени от различни националности, продължителното стимулиране на областта около венерения хълм, може да подобри качеството на секса и да увеличи либидото на жената.

Те препоръчват за вагиналния масаж да се квалифицира вашият партньор, който вече би трябвало да знае как и къде да ви докосва. Това е най-интимният акт между двама души, при който никой не трябва да изпитва притеснение. Важно е жената през целия акт да поема дълбоко въздух през носа и да издиша през устата.

Масажът започва с нежни докосвания на кожата по венерения хълм и постепенно се преминава към областта с външните срамни устни, разстоянието между вагиналния отвор и ануса, сгъвките между двата крака. В тези точки са концентрирани голям брой нервни окончания, които при най-лек допир, реагират върху физическото и психическо състояние на жената по положителен начин.

При масажа не трябва да има проникване, тъй като целта му не е достигане до оргазъм, а засилване на чувствителността в интимната част на тялото.

Специалистите препоръчват вагинален масаж на всички жени с дългогодишни партньори, тъй като този акт ще допринесе за съживяване на тръпката в сексуалния им живот и възвръщане на желанието за секс.

Редовният масаж на тази еротична зона се отразява и върху цялостното физическо здраве на жената – насърчава репродуктивните способности, действа благоприятно върху сърдечно-съдовата, имунната, нервната и ендокринната системи. Той има отношение към регенерацията на клетките на кожата и космените фоликули.

Основната роля на вагиналния масаж е да помогне на жената да се разтовари от ежедневните проблеми и да опознае по-добре усещанията на тялото си. Той допринася за обогатяване на връзката с партньора.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ловеца на поршета

    34 1 Отговор
    Вагината е малък театър, в който веднъж в живота се поставя премиера, веднъж в месеца кървава драма, в него може да влезе само един зрител, който при това трябва да остане прав.

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 2 Vasik Atanasova

    9 11 Отговор
    ЗАЩО НЕ НАПИШЕШ КАК СЕ ГОТВИ ВАГИНА ПРИМЕРНО С ЗЕЛЕН БОБ
    ПРОДЪЛЖАВАЙ НАПРЕД В ПРАВ ПЪТ СИ
  • 3 Бай Този

    8 1 Отговор
    Благодаря за полезните съвети.Страхотна Вени.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тито

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ловеца на поршета":

    Абе за зрителя не си прав-и по двама сме влизали....
  • 6 ДЕДО ВЛАДИКА

    30 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ловеца на поршета":

    След влизането на един зрител...след 9 месеца от театъра излиза актьор, на който цялата къща му гледа пиесата )))))))
  • 7 До дечко с поршетата

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Ловеца на поршета":

    Дечко. С тоя виз от 8ми клас, не си много забавен. Още няколко години и идва бала. Тогава опитай пак.
  • 8 Радо

    8 0 Отговор
    Ми да зема да запиша второ вишу "вагинална кинезитерапия"...белким успея да се реализирам и аз по специалността най-накрая.
  • 9 ДЕДО ВЛАДИКА

    20 0 Отговор
    Една жена решила да си направи пластика на срамните устни, за да се подмлади. Събужда се от упойката след операцията и гледа-два букета с цветя.
    – От кого са цветята?-попитала тя.
    – Единият е от съпруга ви, каза, че много ви обича!
    – А другият?
    – Ааа, този ли? Един пациент от отделението по изгаряния,иска да ви благодари за новите си уши....
  • 10 Патето Яки

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: При масажа не трябва да има проникване....

    А може ли само главич--та.

    Коментиран от #11

  • 11 dynamo

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Патето Яки":

    То .......й рамена има ли?:)