Last news in Fakti

28 Май, 2017 13:13 2 601 5

Старец завеща стотици хиляди долара за благотворителност

  • благотворителност-
  • животни-
  • завеща-
  • дарение-
  • канада-
  • ванкувър-
  • new westminster animal shelter

Мъжът дарил посмъртно 275 000 долара на приют за животни

Старец завеща стотици хиляди долара за благотворителност - 1
Снимки: New Westminster Animal Shelter

Възрастен мъж направи посмъртно изключително щедро и изненадващо дарение на малък приют за животни.

83-годишният старец, който починал преди три години, завещал 275 000 долара от своето имущество на приюта за животни New Westminster Animal Shelter, съобщава Ctv News Canada.

Въпреки, че Дарил Мутц, бивш учител, не обичал котки, той имал куче, с което прекарвал по-голямата част от времето си.

Щедрото дарение ще спаси приюта и ще гарантира съществуването му в бъдещите пет години, увери директорката му Марджи Фокс, която обясни, че макар да получават финансова помощ от държавата, тя не е достатъчна, за да работят пълноценно. Сега обаче, благодарение на щедростта на учителя от Ванкувър, който няма никаква връзка с обекта, служителите ще могат да се погрижат за всяко нуждаещо се животно.

Старец завеща стотици хиляди долара за благотворителност

Мутц не живеел в Ню Уестминстър, но имал приятел, който бил местен жител и именно той предложил на стареца да дари част от парите си за приюта за животни.

В своето завещание Дарил Мутц описал много точно и подробно за какво да бъдат използвани парите му. Служителите в приюта трябвало да похарчат 55 000 долара за животни, нуждаещи се от ветеринарна помощ, операции и стоматологични услуги. 115 000 долара трябвало да бъдат похарчени за играчки, лакомства и тренажори, чрез които животните в приюта да добият увереност в себе.

Приютът не е единственият бенефициент: Асоциацията за спасяване на дивата природа в Британска Колумбия, Детският фонд "Ванкувър Слънце" и Общинският приют за бездомници във Ванкувър също ще получат част от парите на починалия старец.

Старец завеща стотици хиляди долара за благотворителност


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обичам ви

    7 7 Отговор
    Дано да се раждат повече хора като него.Свалям му шапка.Поклон !

    Коментиран от #3

  • 2 Лотос

    3 3 Отговор
    Роднините му сигурно са лечение в психиатрията.Браво на човека,наследството,който заслужава!
  • 3 Гост

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Обичам ви":

    Да дариш 300 000$ за приют за животни вместо за деца, показва колко луди хора има по света!

    Коментиран от #4

  • 4 Обичам ви

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Ако смяташ,че хората са по-горе от животните,дълбоко се лъжеш,и въобще за какво ли ти отговарям,няма смисъл.То се вижда накъде върви света.....

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Обичам ви":

    То се вижда, че си скарана с граматиката дори!
    Но като не харесваш хората, защо ползваш техните "отвратителни" изобретения като ток, компютри и интернет? Или смяташ, че те са набрани в някоя гора или пък са създадени от някое прекрасно животно?
    Най-много съм мразиш двуличниците, като теб! Нямам нищо против природата и животните, но имам много против такива самомразци като теб, които ползват благата на хората и възхваляват животните - типичен пример на шизофрения!