29 Май, 2017 20:00 11 311 1

Защо добрите хора не са щастливи

  • щастие-
  • живот-
  • любов-
  • добро-
  • работа
Защо добрите хора не са щастливи - 1

Да помагаш на другите и да си винаги насреща за някого не те прави истински щастлив човек. Щастието не идва точно от това да снабдяваш и добрината не винаги е пътят към щастието. Ще ви кажа защо!

1. Добрите хора също имат своите желания – Както всеки друг, добрите хора също имат своите желания и амбиции. Усмивките и благословенията носят радост у другите, но ако ти не си щастлив, докато носиш радост на другите, винаги ще чувстваш празнина отвътре.
2. Те дават твърде много – Добрите хора вярват в даването и нищо не ги спира. Те продължават да дават отвъд възможностите си. Понякога щедростта им ги вкарва в неприятности, те забравят, че също имат нужди и всеки път, когато правят нещо твърде голямо за някой друг, те рискуват собствените си ресурси. Въпреки че те не очакват нищо в замяна за добрината си, те губят представа за това кога да спрат. Това им носи радост за момента, но в дългосрочен план те биха искали нещо в замяна.
3. Очаквания за справедливост – Добрите хора очакват с тях да се отнасят по същия добър начин, което евентуално води до разочарования. Светът е много безмилостно място и не всички са толкова състрадателни. Това често дразни и разстройва добрите хора.
4. Правят жертви – Грижливите хора често страдат от липса на сън и не се интересуват от комфорта или здравето си. Те често оставят важна работа, само за да направят другите щастливи. Нищо не може да ги спре да правят добро, но в интерес на истината те се оказват най-големия си враг.
5. Перфекционизъм – Добрите хора никога не са доволни от себе си, независимо какво правят. Те дори се депресират, когато ресурсите им не стигнат до всички, на които искат да помогнат. Желанието им да правят повече и повече им пречи да бъдат щастливи и да се насладят на доброто, което всъщност правят.
6. Премислят всичко – Проблемът с добрите хора е, че когато не помагат на някого или нямат никаква работа, те започват да мислят и премислят. Те мислят за лошите неща, които се случват по цял свят и се съсредоточават върху това, че не могат да направят нищо. Това ги депресира и прави ужасно тъжни. Това си е цяло емоционално влакче на ужасите.
7. Те работят твърде усърдно – Те са перфекционисти. Добрите хора се стараят да влагат цялото си време и усилия в една задача, като често не осъзнават, че не си заслужава.
8. Притесняват се дали няма да обидят някого – Те постоянно се съмняват в действията си. Затова и често си припомнят изминали разговори, за да се сетят дали случайно не са обидили събеседника си.
9. Добрите хора са интелигентни – Тяхната интелигентност не им позволява да бъдат щастливи. Умовете им са винаги заети с анализи на ситуации и последиците от тях. Те игнорират позитивните изходи. Интелигентността на добрите хора е съпътствана от депресия доста често.

Въпреки от всичко това, за добрината не трябва да има спирка! Добрините носят своите плюсове. Да бъдеш мил си идва с емоционална цена, но както от това. Всеки път, когато някой успее благодарение на добър човек, който му е подал ръка, светът отива в правилната посока. Ако си състрадателен и имаш чувството, че си се провалил някъде, просто помни това. Всяко действие си има противодействие: така се движи животът. Ти може да си точно онзи, който предизвиква големи вълни, от които следват големи промени и подобряваш света с всеки изминал ден.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    Събина искам те