2 527 15

НДК светва в цветовете на дъгата

Осветяването на фасадата на една от емблематичните сгради на столицата е в знак на съпричастност към София Прайд 2017

НДК светва в цветовете на дъгата

Фасадата на един от символите на столицата — Националният дворец на културата, ще бъде осветена в петък вечер, ден преди София Прайд, с цветовете на дъгата — международно признатият знак на движението в подкрепа на правата на ЛГБТИ общността у нас. Инициативата е знак на съпричастност от ръководството и администрацията на конгресния център за предстоящото десето издание на София Прайд — мирно шествие на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) и техните близки и приятели.

„Искрено благодарим на целия екип на Националния дворец на културата за подкрепата. Символичният жест е още един начин да повишим видимостта за ЛГБТИ общността в столицата и знак за приемственост. Надяваме се, че по-често ще ставаме свидетели на подобни жестове от страна на институциите у нас, които ще припознаят съществуването на нехетеросексуални граждани не само покрай прайда“, заяви Радослав Стоянов от организационния комитет на София Прайд.

С осветяването на НДК в цветовете на дъгата София се нарежда до редица световни градове, в които подобни инициативи са демонстрирали подкрепа за местните ЛГБТИ общности. Част от тях са Вашингтон, Ню Йорк, Сан Франциско, Тел Авив, Берлин, Брюксел, Дъблин, Лондон и други. Това не е първият път, в който Дворецът е осветен в цветовете на толерантността. През 2015 г. конгресният център бе домакин на изложба с фотографии на влюбени хора от един и същи пол на фотографа Темелко Темелков.

София Прайд ще се проведе на 10 юни в столицата и ще започне в 18:00 часа от Паметника на Съветската армия. Темата на изданието е „Да прогоним предразсъдъците“ и цели да предизвика по-широк обществен дебат за толерантността и преодоляването на съществуващите предубеждения.

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 16:28  07.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 2 16:29  07.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  3 16:32  07.06.17
  Защо се продължава с това безумие? Съпричастност може да има към хора в беда или поставени в някакви лишения! От какво страдат обратните у нас, че да свети НДК в цветовете на дъгата и за каква съпричастност говорим изобщо? Що за изкривен либерализъм ни се насажда? Нямам нищо против личния избор на всеки, но да ми го навират постоянно с някаква гротескна помпозност, вече е прекалено!

 • опала
  Отговор
  4 17:01  07.06.17
  политиката е ясна - за всеки богаташ да има по 3+ жени в живота, а двамата или повече минали се мъже или да взаимно да се е...т, или да се колят в джихад.. и всички са щастливи от новия световен ред.... чингиз хан и 11 негови тарикати с 800 млн наследника, как е станало според вас?
 • Гост
  Отговор
  5 17:28  07.06.17
  За какво ми се натрапва педерастията ? ОК, нека всеки си избира, ама ЗАЩО МИ СЕ НАТРАПВА ПЕДЕРАСТИЯ ?!
 • Хасан
  Отговор
  6 20:01  07.06.17
  Не мога да разбера защо трябва да се афишира!?защо трябва да се покаже на децата че това е нещо нормално..ако са такива да си го практикуват в спалнята си
 • 7 20:49  07.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Николай
  Отговор
  8 21:24  07.06.17
  Предлагам да дръпнем шалтера на НДК-то и край по въпроса !
 • незнайко
  Отговор
  9 09:56  08.06.17
  Отврат, някой пита ли ни дали го искаме ? В света няма лезбо и гей животни. Защо най висшето същество на земята ЧОВЕКА допуска това? Написах на Земята, защото сигурно има по висши създания във Вселената от нас. Това е някакъв вид зараза. СРАМОТА.

  Коментиран от #10

 • знайко
  Отговор
  10 14:06  08.06.17

  До коментар #9 от "незнайко":

  Защото си заслужаваш ника. Има маймуни дето се ши.@т без да подбират. Относно парада - няма такава простотия 1ден в годината на площада и после в пак в храстите. Абе педровска му работа

 • Педер
  Отговор
  11 20:23  08.06.17
  От Прайд няма да има нужда тогава, когато каквито и да било коментари под такава статия липсват.

  Коментиран от #14

 • Българин
  Отговор
  12 12:39  10.06.17
  Приветствам инициативата. Поздрави на п###сите, пишещи негативни коментари с песентя за кавала
 • Свингс
  Отговор
  13 14:57  13.06.17
  Каква съпричастност бе... лелее що за простотия върлува в тази държава.
 • Манафа
  Отговор
  14 15:03  13.06.17

  До коментар #11 от "Педер":

  Недей да лъжеш педро,аз съм на мнение ,че нетрябва да има гей паради защото е притеснително ,че станаха по големи от парада на армията.И най вече защото е пълна простотия и комплексарщина имате си права никой не ви пречи с нищо обаче вие пак скачате и искате да дразните хората с натрапването на своята извратена сексуалност.И никой да не ви каже нищо вие пак ще го правите защото искате да привличате внимание с това а не примерно да направите нещо полезно за държавата и народа.
 • Манафа
  Отговор
  15 15:06  13.06.17
  Освен всичко останало парите за охрана са от нашия бюджет, с народни пари се плаща за охраната и се разхощават средства на глупости.

Напиши коментар:


Публикувай