7 Юни, 2017 20:00 2 369 0

Срещата с родителите - кошмар или успех?

  • връзки-
  • взаимоотношения-
  • мъж-
  • жена-
  • родители-
  • майка-
  • баща-
  • история
Срещата с родителите - кошмар или успех? - 1
Снимка: Empire Online

Срещата с родителите винаги е вълнуваща, но и малко некомфортна: тези хора са отгледали и създали вашия партньор. И е толкова трудно нещата да преминат гладко!

Ние подбрахме няколко забавни истории, които могат да се случат само на една такава интересна среща.

***

Когато гаджето ми се срещна с родителите ми, баща ми не спря да го разпитва цяла вечер. Накрая не издържа, учтиво каза „Довиждане“ и се насочи към вратата. В този момент кучето ни седна на крака на баща ми и той й изшътка. Гаджето ми се обърна и спокойно каза: „Разбрах. Вече си тръгвам.“ Никога не бях виждала баща ми да се извинява на някого толкова искрено. Сега те вече са приятели.

***

Бях на среща с родителите на гаджето ми. Вечеряхме, а ръцете ми трепериха от притеснение. И, разбира се, когато се опитах да си взема салата от купата, я разпилях по масата. В този момент си помислих: „О, не...“, но гаджето ми си заби вилицата в бъркотията, която бях направила на масата и съвсем спокойно си хапна от нея. Ще се омъжа за него.

***

Отидох на гости на родителите на гаджето ми, но се оказа, че сестра му беше решила да направи същото и с нейното гадже. Той е рокер, а това казва достатъчно. Родителите им бяха безмълвни. Аз пък изглеждах като ангел в очите им, за разлика от „чудовището“. По-късно сестрата ми каза, че това е неин приятел, който помолила за помощ, защото е знаела колко стриктни са родителите им. Все още съм и благодарна за жеста!

***

Когато помолих гаджето ми да се срещне с родителите ми, баща ми ме дръпна настрани и ми разказа една тъжна случка от миналото си за това, че като много млад случайно е станал баща на момче. Майка ми дори потвърди историята. Аз не знаех какво се случва. Не след дълго ми признаха, че това било шега. Голям майтап, няма що!

***

Когато бях млад и срамежлив, отидох да се срещна с родителите на приятелката ми. Пихме чай заедно и тогава вместо да им кажа просто „Благодаря!“, казах „Благодаря! Довиждане!“ Нерви... Тези същите нерви ме подкараха до врата и аз просто си тръгнах от неудобство. Трябваше да си удържа на думата все пак.

***

Когато годеникът ми дойде да се срещне с родителите ми, беше посрещнат от котката ни, която е доста капризна. Тя дойде, за да подуши новия човек. Родителите ми никога няма да забравят първото впечатление от техния зет: усмихнат млад човек и повръщаща котка в краката му.

***

Веднъж отидох до апартамента на приятелката си, за да използвам тоалетната. Вратата не се заключваше. След няколко минути тя се отвори и аз се изправих срещу огромен мъж в костюм (баща й). Аз си седях там с панталони около глезените. Бях толкова объркан, че не можах да промълвя нищо друго, освен „Здравейте! Мария вкъщи ли е?“

***

В деня на срещата с родителите бях ужасно изненадана да се видя в семейния албум на гаджето ми. Снимката беше от Коледа в детската градина, а аз бях някъде във фона, облечена като Шехерезада.

***

Вчера бях в дома на гаджето ми за пръв път, а той правеше ремонт. Запознах се с родителите му, пихме чай, гледахме филм и тогава си отидох вкъщи. Днес разбрах, че родителите му не са го питали нищо за мен, освен дали съм харесала новите декорации по стената в хола.

***

Живея с приятеля си от 6 месеца и дойде моментът, в който трябваше да се срещна с родителите. Седяхме в кухнята и се приготвяхме за гостите, когато звънецът се чу. Бяха мъж и жена, които ми казаха, че съм ги наводнила. Започнах да проверявам всичко, но не видях нищо в апартамента да тече. Казах им да си ходят и тръшнах вратата. Те позвъниха отново. Отворих и видях, че се смеят неистово. Оказа се, че това са бъдещите ми сватове, които имат уникално чувство за хумор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА