Last news in Fakti

9 Юни, 2017 20:00 5 667 2

7 начина, по които тялото моли за помощ

  • топ 10-
  • помощ-
  • здраве-
  • здравословно-
  • проблем-
  • болки
7 начина, по които тялото моли за помощ - 1

Нашите тела са такива перфектни механизми, в които множество процеси се случват по едно и също време. И понякога те ни дават значи, когато се нуждаят от малко помощ. Ако игнорираме тези знаци, това може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Ето какво научихме ние за знаците, които тялото изпраща до собственика си и какво означават те.

1. Безсъние, раздразнение и болки в краката
Ако тялото ви преминава през някое от изброените неща, значи то се нуждае от магнезий и калий. За да си набавите тези важни елементи, яжте домати, портокали, банани и спанак колкото се може по-често.

2. Суха кожа
Сухотата на кожата може да е признак за липса на Витамин Е. Затова трябва да ядете повече зеленчуци, масло, ядки и риба.

3. Яде ви се много сладко
Ако изведнъж усетите силно желание да ядете нещо сладко, тогава стресът, депресията или изтощението могат да бъдат причината за това. Тялото ви има нужда от глюкоза. Снабдете тази нужда, но за да избегнете натрупването на килограми, по-добре яжте черен шоколад или мед.

4. Желанието да ядете лед
Звучи налудничаво, но ако все пак ви се случи да поискате лед, значи може би сте анемични – нямате достатъчно желязо в кръвта. Най-добрите източници на желязо са телешкото, яйцата и мидите. В този случай обаче, е по-добре първо да се консултирате с лекар, преди да прибегнете към самолечение.

5. Кървящи венци
Изненадващо или постоянно кървене на венците, когато си миете зъбите е ясен знак за липса на Витамин Ц. Включете следните продукти в режима си: цитрусови плодове, спанак, зелени и червени чушки, домати, зеле, карфиол и броколи.

6. Тънки и чупливи нокти и коса
Тялото ви ви казва, че се нуждае от Витамин Б. Пийте повече мляко и яжте повече гъби или водорасли.

7. Кръгове около зениците
Такива кръгове се появяват при хора над 50-годишна възраст и това е нормално. Но ако се появят при млад човек, тогава са знак за висок холестерол. Трябва да се консултирате с лекар за този проблем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Излекуван

    8 5 Отговор
    След тази статия с така вещи професионални свише знания, вече няма нужда от лекари, болници и поликлиники. Поклон ! Вие спасихте света от болестите ! Смирен поклон пред Вас !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.