Дафни Брогдън е комедийна актриса - стендъп комедиите са нейната сила, продуцент и телевизионен водещ. И влогър - един от първите при това, когато говорим за темата майчинство.
Бъдете с Дафни и нейния неподправен хумор всеки четвъртък от 23 часа по Food Network, защото тя се забавлява каквото и да прави.
А докато чакате следващия епизод, предлагаме ви една рецепта на Дафни:
Продукти:
2 лъжици зехтин, плюс още малко за намазване
4 парчета пилешки гърди, обезкостени и без кожа, разтворени като пеперуди
1 лъжица меласа, разбъркана с 2 лъжици топла вода / Меласата представлява тъмен гъст сироп, остатъчен продукт от производството на захар от захарна тръстика или от захарно цвекло. Продава се и на нашия пазар/
1 лъжица копър
Сол, черен пипер, прясно смлян
1 глава лук, ситно нарязан
2 скилидки чесън, нарязани
1 купичка пекани, печени и нарязани
2 лъжици пресен естрагон, нарязан
3 лъжици олио
1 чаша бяло вино
1 чаша пилешки бульон
200 гр. доматено пюре
¼ лъжица едро смлян червен пипер /може и лют/
Специални прибори: бамбукови шишове, чукче за месо.
Начин на приготвне:
Покрийте дъската за рязане с готварско фолио и го поръсете със зехтин. Поставете пилешкото, завийте го във фолиото и като използвате чукчето за месо, начукайте филетата като направите месото равномерно дебело. Развийте месото и го намажете с меласата. Щедро поръсете с копър, сол и пипер. /това ще бъде вътрешната страна на месото, което по-късно ще изпържите в тигана/. Покрийте отново с фолиото и оставете в чиния. Направете това и с останалите филета. Оставете в хладилника поне 1 час, а може да престои и цяла 1 нощ.
Загрейте 2 супени лъжици зехтин в голям тиган на средна температура. Добавете лук, сол и черен пипер, и задушете, докато лукът стане полупрозрачен/ около 5 минути/. Добавете чесъна и пекана и оставете на котлона още 2 минути. Добавете естрагона и разбърквайте още една минута.
Опитайте и добавете подправки, ако е необходимо. Свалете от котлона и оставете плънката да се охлади до стайна температура.
Отстранете фолиото от месото. Поставете парчетата на дъска за рязане с меласата нагоре.
Разделете плънката на 4. Поставете 1/4 плънка върху едната половинка от всяко парче пилешки гърди. Сгънете другата половина, за да затворите плънката. Използвайки бамбукови шишове, затворете отвора, така че да не излиза пънката.
Повторете процедурата с останалите пилешки гърди.
Загрейте олиото в голям тиган до средно висока температура. Добавете пълнените пилешки гърди и пържете, докато придобият златист цвят /около 3 минути на всяка страна/. Добавете виното, пилешкия бульон и доматеното пюре.
Като заври, намалете градусите на котлона, захлупете и оставете, докато месото омекне/около 8 минути/.
Прехвърлете пилешките гърди в чиния, извадете шишовете, покрийте с фолио и оставете „да почива“около 5 минути.
През това време усилете градусите на котлона и оставете соса да ври. Добавете червения пипер и оставете, докато сосът се сгъсти и намали с една трета / около 5 минути/.
Изсипете соса в каничка преди сервиране, защото той трябва да е топъл.
Сервиране:
Нарежете месото на парчета и го подредете в плато. Залейте го със соса. Сервира се веднага, като може да добавите сос отстрани на чинията.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА