Last news in Fakti

13 Юни, 2017 00:00 2 305 2

Този сладолед няма да се разтопи в жегата

  • япония-
  • сладолед-
  • жега-
  • полифенол

Тайната се крие в добавянето на растителни полифеноли, извлечени от ягоди

Този сладолед няма да се разтопи в жегата - 1
Снимка: Shutterstock

Изнурителните летни жеги скоро ще обхванат цяла Япония и местните жители търсят различни средства за борба с тях. Едно от новите предложения е сладолед, който не се топи в продължение на няколко часа, дори при температура от 40 градуса Целзий, съобщи ТАСС.

Новият продукт, разработен от професор Томихисо Ота от университета на Канадзава, е пуснат в продажба тази седмица. На вкус леденото лакомство не се различава от останалите сладоледи, но за разлика от тях не се превръща в лепкав сос, дори когато е изложено на пряка слънчева светлина.

Тайната на нетопящия се сладолед се крие в добавянето на растителни полифеноли, извлечени от най-обикновени ягоди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Японците са велики умове !
  • 2 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    0 0 Отговор
    Значи, ако надробим ягоди у мелбата, нема да се разтопи.