9 437 1

Лошите навици, които изневярата събужда

Жертвите на изневяра придобиват нездравословни навици

Лошите навици, които изневярата събужда
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Американски учени установиха, че психологическото напрежение, което изпитва човек, открил, че партньорът му изневерява, може да предизвика рисково поведение.

Учените от университета на Невада в Рино са провели своите проучвания сред 232 студенти, разбрали че им изневеряват в предишните три месеца. Средната продължителност на връзката им била 1,7 години, а всеки седми от доброволците още бил с изневерилия партньор.

Резултатите от анкетите показали, че измамените не само по-често споделяли за симптоми на депресия и безпокойство, но и поведението им било по-рисково за здравето.

Най-често това се изразявало в пропускане на храненето (45 %), пиене (4 %), отреагиране с тренировки (29 %). Всеки четвърти признал, че е правил секс пиян или дрогиран, а 19 % - че са прибягнали до марихуана. Хората, които обвиняват себе си за постъпката на партньора, се чувстват най-зле и най-често се впускат в рисково поведение. Когато мислят, че вината е на партньора, рисковото поведение не е толкова изявено.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 17:30  18.06.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай