1 867 1

Здравословни храни със скрити калории

Здравословни храни със скрити калории
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Мислите си, че енергийните барчета са диетични? Всъщност, понякога реалността е доста по-различна. Някои „здравословни“ храни имат скрити калории, които биха попречили на вашия хранителен режим и поддържане на тегло. Платформата за поръчка и доставка на храна, foodpanda, подбра някои „диетични“ вкусотии, с които трябва да бъдете по-внимателни.

Мъфин от трици: Много, от този тип продукти с трици, съдържат около 800 калории, повечето от които идват от захари, мазнини, масло, сушени плодове. Разбира се, тези калории се разграждат по-лесно, от набавените чрез шоколад или паста, например.

Мюсли: Представлява пълнозърнест овес, които се приготвя с хидрогенирани мазнини и в повечето случаи, съдържат захари. Една купичка мюсли с мляко може да надвиши 600 калории.

Пуйка: Това е един чудесен източник на чист белтък и подходяща здравословна храна за всеки. Това е така, само ако са домашни пуйки. Пакетираните, съдържа много подправки и високи нова на натрий, което ги прави нездравословни.

Сушени плодове: Те съдържат повече захари, отколкото пресни плодове и много консерванти, които се добавят за увеличаване срока на годност. Добавянето на редовна доза пресни плодове е за предпочитане от сушения им вариант.

Салати: Само защото се нарича салата, не означава здравословно. Зеленчуци- да, но салати съдържащи пържено пиле, крутони, сосове, повишават новата на транс-мазнините и захарите. Бъдете умерени с консумацията на този вид салати.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Morgoth
    Отговор
    1 08:23  26.06.17
    800 калории в мъфини?!? Тези мъфини да не са направени от чиста сланина бре?!? Или подвеждащо не говорим за калории на 100 грама? Мъфина пряко сили има 400 калории на 100 грама. Същото е и с мялкото с мюсли - за да докарате 600 калории ви трябват към 300 грама мляко и 100 грама мюсли.

Напиши коментар:


Публикувай