22 Юни, 2017 05:45 3 382 0

Най-вкусните гъби в света

  • трюфел-
  • гъби

Има широк избор от гъби, които можете да намерите в гората или дори в местния супермаркет. Гъбата е много вкусно и полезно растение, което присъства в кухните по цял свят. Foodpanda подбра най-вкусните гъби в света.

Трюфели - Това е най-скъпата гъба в света. Има няколко разновидности, но белият трюфел е най-предпочитан. Те живеят под земята и се откриват с помощта на куче или прасе. Трюфелът е истински деликатес и го наричат цар на всички гъби.

Портобелова гъба - има вкус и текстура, много близка до месото. Има интензивен и опушен аромат. Често се използват като основно ястие.

Бяла гъба - това е лека гъба с орехов вкус. Най- често се използват като добавка към пици и тестени изделия.

Гъба Шийтаке - има пушен аромат и мека текстура. Използва се в супи и тестени изделия. Страхотна гарнитура са за свинско или пилешко ястие.

Гъби Еноки - те са бели, имат сладък гроздов вкус и хрупкава текстура.Използват се на салати и сандвичи за хрипкав вкус и сладост.

Гъби Морелс - имат елегантен и деликатен аромат. Най-често се използват като добавка към омлет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА