5 702 4

Разликата между свещеника и проститутката

Разликата между свещеника и проститутката

Домовете на свещеника и проститутка се намирали един срещу друг. Двамата умрели в един и същи ден. Душата на проститутката попаднала на небесата, а душата на свещеника в ада. Жетварите, които дошли да вземат душите им били озадачени. Те през цялото време се питали:

— Какво стана? Сигурно има някаква грешка! Защо водим светеца в ада? Нима не е бил духовен човек?

Най-мъдрият от тях казал:

— Той действително беше свещеник, но завиждаше на проститутката. Той през цялото време мислеше за купоните и удоволствията, които ставаха в дома й. Шумът от музиката, който идваше до нейния дом го вълнуваше непрестанно. Нито един от клиентите й не беше така радостен, както той. Цялото му внимание беше насочено към нейния дом. Дори докато се поклоняваше на Бога, той слушаше звуците идващи от дома й.

— А проститутката?

— Тя страдала и винаги мислела за непознатото блаженство, което си мислила, че изпитва свещеникът. Всеки път като го виждала да носи цветя за поклонение тя си мислела: "Кога и аз ще мога да бъда достойна да занеса цветя в храма". Аз съм толкова нечиста, че не мога даже да събера смелост, за да вляза в църквата.

Проститутката често била очарована от аромата на благовонията, сиянието на светилниците, звука от поклоненията и от някои ритуали и молитви, за които не се чувствала достойна да участва. Тя винаги жадувала за живота на свещеника, а свещеникът винаги жадувал за удоволствията. Техните интереси и желания били напълно противоположни, но напълно преобърнали съдбата им.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гамена
  Отговор
  1 16:31  22.06.17
  Тъпотия, само дето четох.
 • Мерц
  Отговор
  2 17:28  22.06.17
  Може пък да е истина това с душите.
 • Сърбина Наеедрева
  Отговор
  3 00:08  24.06.17
  гамена,ти си пич! Когато помъдрееш,то може да не стане никога през живота ти,но все пак, намери отнякъде електронната книжка Матрицата V и я попрочети не по диагонала обаче! :В ени :В иди :В ици

  Коментиран от #4

 • незнайко
  Отговор
  4 10:02  24.06.17

  До коментар #3 от "Сърбина Наеедрева":

  И като я прочете какво ще спечели ? Ще дойде, ще види и ще победи ЛИ ? Матрицата и сега се изпълнява. Дастатъчно е човек да се замисли в правилната посока !

Напиши коментар:


Публикувай