Last news in Fakti

24 Юни, 2017 10:15 3 918 1

Притча: Кое всъщност ни дърпа назад?

  • притча-
  • урок-
  • съвет-
  • мъдрост-
  • мотивация-
  • свобода-
  • напредък
Притча: Кое всъщност ни дърпа назад? - 1

Голям керван преминавал през пустинята. След дългия път керванът достигнал до оазис, където хората се настанили да пренощуват. Докато връзвали камилите се оказало, че една скоба за завързване не достигала. Никой не искал да губи от съня си и да пази незавързаната камила.

Тогава единият от керванджиите отишъл при камилата, взел въжето и съвсем точно повторил всички движения, сякаш наистина завързал камилата за скобата. Тя си легнала, заспала и нощта преминала спокойно за всички.

На сутринта отвързали камилите. Всички се приготвили за път, с изключение на въображаемо завързаната камила, която отказвала да помръдне. Най-накрая керванджията, който вечерта я „завързал“, се сетил какво да направи. Застанал до нея и развързал въображаемата скоба. Камилата веднага станала и поела по пътя с останалата част от кервана.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 професора

    1 0 Отговор
    Така е, в живота често се ръководим само от хроничните си рефлекси, а не от реалната ситуация в момента. Но ако едно животно е нормално да го прави, за един уважаващ себе си човек това е срамно, малоумно и трагично. Трезвото мислене е единственото допустимо поведение на всеки. Всичко останало рано или късно подлежи на наказание - от Живота, от Бог, от Съществуването, от Съдбата- наречете го както искате, но то абсолютно сигурно ще ви застигне!