2 411 1

Притча: Кое всъщност ни дърпа назад?

Притча: Кое всъщност ни дърпа назад?
Събина Андреева

Голям керван преминавал през пустинята. След дългия път керванът достигнал до оазис, където хората се настанили да пренощуват. Докато връзвали камилите се оказало, че една скоба за завързване не достигала. Никой не искал да губи от съня си и да пази незавързаната камила.

Тогава единият от керванджиите отишъл при камилата, взел въжето и съвсем точно повторил всички движения, сякаш наистина завързал камилата за скобата. Тя си легнала, заспала и нощта преминала спокойно за всички.

На сутринта отвързали камилите. Всички се приготвили за път, с изключение на въображаемо завързаната камила, която отказвала да помръдне. Най-накрая керванджията, който вечерта я „завързал“, се сетил какво да направи. Застанал до нея и развързал въображаемата скоба. Камилата веднага станала и поела по пътя с останалата част от кервана.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • професора
    Отговор
    1 21:18  26.06.17
    Така е, в живота често се ръководим само от хроничните си рефлекси, а не от реалната ситуация в момента. Но ако едно животно е нормално да го прави, за един уважаващ себе си човек това е срамно, малоумно и трагично. Трезвото мислене е единственото допустимо поведение на всеки. Всичко останало рано или късно подлежи на наказание - от Живота, от Бог, от Съществуването, от Съдбата- наречете го както искате, но то абсолютно сигурно ще ви застигне!

Напиши коментар:


Публикувай