5 751 6

Руски шеф уволнява служители, не са харесали снимките му

Служителите да внимават!

Руски шеф уволнява служители, не са харесали снимките му
Снимка: Социални мрежи
Денис Джамбазов

Руски строителен предприемач използва специална софтуерна програма, с която следи дали неговите служители харесват снимките му в социалните мрежи, пише в. „Телеграф“.

Тези, които не са харесали снимките на началника, са били... уволнявани на часа. Шефът от град Кемерово бил безкомпромисен към тези, които не използвали бутона „лайк“.

Михаил Шкуропатски, получил приза „Собственик на най-иновативната компания за 2016 година“, заръчал на програмистите си да създадат софтуер, с който да следи кой, кога и колко често харесва снимките му в социалните мрежи.

Одобрението в интернет било нужно за руснака и за политически цели. Той документирал всяка своя стъпка - от кампаниите, които водел, до тежките софри, които си спретвал по света и у дома. Бизнес събития, дарителски кампании и скъпи почивки на екзотични дестинации - събитията били документирани.

Всеки ден служителите му получавали във фирмения чат линкове към последните му интернет публикации. Първото наказание за неподчинилите се била удръжка от заплатата. Юристка на фирмата, която казала, че е професионалист и отказва да губи от работното си време за лайкове, вече търси ново поприще.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  1 12:16  24.06.17
  тъп комплексар
 • майна
  Отговор
  2 12:18  24.06.17
  вИжте, че не само бокото е активен нарцис
 • миро
  Отговор
  3 12:59  24.06.17
  не се свършиха идиотите.
 • ооооооо
  Отговор
  4 20:46  24.06.17
  В БГ имаме най-много боковци на глава от населението.
 • един там
  Отговор
  5 09:01  25.06.17
  БРАВО НА Шефа! Ей такива ги искам и Тука! Който не го харесва-Шута в г.з.а! Еваала! Машаала! При нас само на.рани задници със самочуствие без покритие.
 • ШЧФ
  Отговор
  6 09:21  25.06.17
  Е нали казваха и за Стив Джобс, че ги уволнявал, когато се качат при него в асансьора и не му отговорят правилно на някакъв въпрос. И затова служителите избягвали да се качват при него...

Напиши коментар:


Публикувай