3 244 0

Ежедневните навици, които всъщност вредят на здравето

Ежедневните навици, които всъщност вредят на здравето
Събина Андреева

Грижата за здравето е единствено наша отговорност, а то става все по-трудно, когато всекидневните ни навици ни разсейват или ни затрудняват. Ето и онези навици, които застрашават здравето ни.

Потискаме кихането

Кихането е важно и потискането му предизвиква проблеми в тялото. Това възпрепятства притока на кръв, кръвоносните съдове и нервната система нарушават работата си, а това води до главоболие. Потискането на кихането може да доведе до разрушени съдове и проблеми със слуха.

Използването на парфюм също вреди на здравето

Някои парфюми съдържат субстанции, които засилват миризмата на парфюмите. Тези субстанции предизвикват главоболие, замайване и др. Може да причини раздразнение на очите, гърлото и кожата. Заменете парфюмите със субстанции като етерични масла.

Използването на смартфон преди сън

Смартфоните излъчват изкуствена светлина, която потиска производството на хормона мелатонин, а той помага на съня и чувството за отпочиналост. Ниските нива на мелатонин водят до депресия, повишават риска от рак, затлъстяване, сърдечни болести и разрушаване на имунната система.

Миенето на зъби след всяко хранене

В някои случаи миенето за зъбите след ядене е полезно, особено ако приемаме храни, които вредят на зъбите. Например, при храни, които имат висока киселинност. Но в някои случай е лош навик. Миенето на зъби след всяко хранене може да вкара въпросните киселини по-дълбоко в дентина, което може да доведе до висока чувствителност и да нарани емайла.

Слушането на музика през слушалки

Музиката, когато се слуша високо, има потенциала да увреди слуха в дългосрочен план и да доведе до загуба на памет. Може да причини световъртеж, поради напрежението, което силният звук създава в ухото.

Приемането на обезболяващи

Ако взимате твърде много обезболяващи, ще трябва да се изправите и срещу страничните ефекти, които те имат: главоболие, замайване и т.н. За хората е много лесно да се пристрастят към тях, което е и една от най-опасните им страни.

Да се храним, когато не сме гладни

Това води до затлъстяване, което от своя страна носи пролеми със сърцето, диабет и множество друго опасности.

Използването на прекалено много слънце защитен крем

Това може да навреди много на бръчките, луничките, кожните петна и да увреди други кожни проблеми. Прекомерното количество слънце защитен крем повишава риска от рак на кожата. Химикалите в тези кремове пречат на тялото да приеме нужното количество Витамин D, от който ние се нуждаем.Напиши коментар:


Публикувай