1 574 5

Подкрепата на една 93-годишна майка и магията на един плакат (СНИМКИ)

Повече от 50 години тази жена носи един и същ плакат с най-милото послание към ЛГБТИ общността

Подкрепата на една 93-годишна майка и магията на един плакат (СНИМКИ)
Снимки: Megan Cutler/ Tumblr
Милена Трачева


Франсис Голдин е една от най-забележителните жени, марширували в редиците на нюйоркския гей парад. Всяка година, от началото на 70-те години насам, 93-годишната майка носи един и същ плакат, с който да изрази подкрепата си към нейните две дъщери с различна сексуална ориентация.

На плаката се четат думите: "Обичам моите дъщери лесбийки и ги пазя в безопасност".

Една от дъщерите ѝ — Сали, заяви пред британското издание Metro, че "Когато сестра ми (Рени) и аз се разкрихме като лесбийки, родителите ни ни прегърнаха с любов и подкрепа. Майка ми реши, че трябва да покаже публично тази подкрепа и любовта си към нас, като подкрепи цялостно ЛГБТИ общността. Тя е сред най-страстните застъпници за правата ни и всяка година идва на шествията."

"Обичам това, че тя носи този плакат всяка година и че се превърна в олицетворение на родителска подкрепа, която всяко ЛГБТИ дете (има се предвид пълнолетни) трябва да получи. Радвам се, че тя дава надежда на децата, чиито родители ги отблъсват щом разберат, че са с различна сексуална ориентация", споделя още Сали.

Тази година Голдин стоеше на ъгъла на 18-та улица и 5-то авеню. Пред CNN тя каза: "Не знаех каква магия се крие в този плакат, но когато го донесох на парада изведнъж около мен се струпаха гейове и лесбийки, които ме целуваха, прегръщаха и ме молеха да се обадя на майките им."

Емблематичният плакат бил създаден от бившия съпруг на 93-годишната горда майка.

"Не мисля, че бих могла да измисля подобна формулировка, която да има толкова емоционален заряд и такава притегателна сила за гейовете и лесбийките, каквато се крие в думите на този плакат. Но той (съпругът ми) го направи и същият този знак нося и тази година и ще нося всяка следваща година", обясни Франсис Голдин пред телевизионния канал.

За повече от 50 години тази изключителна жена е пропускала само веднъж парада и то, защото получила сърдечен удар. Когато отново се появила на следващата година тя била посрещнат от полицай от нюйоркската полиция, който ѝ заявил, че ужасно много им е липсвала на миналогодишното шествие.

Любящата и подкрепяща майка се обърна към всички родители, чиито деца са разкрили различната си сексуална ориентация: "Казах им какво изпускат, как нараняват децата си като им обръщат гръб."

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Черноризец
  Отговор
  1 11:42  28.06.17
  Не пиша коментари, но този път искам да го направя - това е ГРЯХ, и ще горите за него. Сори, ама си противоестествено, и съм против тези извръщения. Любовта е само между мъж и жена и на вашите паради, сте като дечица които искат да се покажат пред света, ама света със или без вас принадлежи на други!

  Коментиран от #2, #4

 • Azazel
  Отговор
  2 12:48  28.06.17

  До коментар #1 от "Черноризец":

  Предвид правописа ти, искрено те съветвам да продължиш да се придържаш към неписането на коментари...

  Коментиран от #3, #5

 • Чеп
  Отговор
  3 14:42  28.06.17

  До коментар #2 от "Azazel":

  Копна го, яко!
 • Черноризец
  Отговор
  4 16:42  28.06.17

  До коментар #1 от "Черноризец":

  Анатема на гейовете, ама от лизбииките има готини!
 • Бъце
  Отговор
  5 20:48  29.06.17

  До коментар #2 от "Azazel":

  Ще се пиша колкот си искам бъцееее...айде вари метай ленти, като ансамбъла на Нешка Робева

Напиши коментар:


Публикувай