Last news in Fakti

4 Юли, 2017 01:46 6 412 0

Жена се сприятели с горила в зоопарк

  • горила-
  • конго-
  • зоопарк-
  • африка-
  • кентъки

Източноконгоанската горила е вписана в Червената книга на застрашените от изчезване животни

Жена се сприятели с горила в зоопарк - 1
Снимка: Shutterstock

Момиче се сприятели с горила в зоопарк в Кентъки, като показваше на примата клипове от смартфона си, съобщи в. Daily mirror.

Линдзи Костело разказва, че по-възрастна жена е гледала видеоклип с животното, когато тя пристигнала в заграждението и решила сама да опита.

Публикувайки снимката в Instagram, Линдзи написа: "Моят нов приятел и аз се наслаждаваме на клипове с бебета горили".

За радост на жената, горилата дори показвала кога искала да види ново видео, правейки приплъзващ жест с ръка.

Жена се сприятели с горила в зоопарк
Снимка: Instagram

Жена се сприятели с горила в зоопарк
Снимка: Instagram

По ирония на съдбата, зависимостта на хората от мобилните телефони заплашва горилите с изчезване. Местни жители и миньори, които копаят земята за руда, наречена колтан, ги убиват за месо.

По-голямата част от запасите от колтан на планетата са в Демократична република Конго. Природозащитници са били свидетели на цели семейства горили, избити от бандити.

Източноконгоанската горила наскоро беше вписана в Червената книга на застрашените от изчезване животни. Тя е най-големият примат на планетата. В природата са останали по-малко от четири хиляди екземпляра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА