1 482 0

Джони Деп откупил писателски архиви, подписвайки договора с кръвта си

Детайлите около странния договор се появиха по време на лютата съдебна битка, която актьорът води срещу бившите му финансови мениджъри

Снимка Архив: БТА/АР
Снимка Архив: БТА/АР
Милена Трачева

Джони Деп откупил авторски права, за които платил 1 млн. паунда, подписвайки сделката със собствената си кръв в лондонския хотел "Дорчестър", пише в. Mirror.

Подробностите около договора се появиха по време на ожесточената съдебна битка на актьора с бившия му мениджърски екип Джоел и Робърт Мандел, които актьорът даде на съд заради лошо управление на приходите му.

Те отхвърлиха повдигнатите им обвинения, заявявайки, че финансовите проблеми на звездата са си лично негови, след като е имал неблагоразумието да харчи по над 1,5 милиона паунда на месец.

Братята, които притежават Мениджмънт Груп (TMG), извадиха нови доказателства за безумните инвестиции на актьора. Те твърдят, че холивудската звезда е пръснала повече от 75 милиона долара, за да купи 14 жилища и още 18 милиона долара, за да се сдобие с 45-метрова яхта. За тези покупки финансовите му съветници разбрали чак след като те вече били факт.

Според Джоел Мандел едно от поредните неща, за които Деп е пропилял огромна сума пари, без да уведоми него или брат му, бил целият архив на журналиста Ник Тошич.

След като получили набор от фактури на 22 септември 2014 г., им се обадил нюйоркски адвокат, който го информирал за последната покупка на звездата. Той им обяснил, че преговорите са се състояли късно през една нощ в лондонския хотел „Дорчестър“, а договорената цена била 1.2 милиона долара.

Съмнявайки се в думите на адвоката, Мандел поискали доказателство за сделката.

Те получили имейл със снимка на лист хартия с логото на хотел "Дорчестър", на който Деп бил писал: "Аз, Джони Деп, се съгласявам да закупя архивите на Свети Ник Тошич за сумата от $ 1,2 милиона долара. Джони Деп."

Като текстът бил подпечатан с подписан с кръвта на звездата от „Деветата порта“.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай