Last news in Fakti

6 Юли, 2017 20:00 3 475 0

8 „лоши неща“ във връзките, които всъщност са полезни

  • връзки-
  • съвет-
  • съвети-
  • срещи-
  • свалки-
  • семейство-
  • конфликт
8 „лоши неща“ във връзките, които всъщност са полезни - 1

В умовете си са се загнездили твърде много стереотипи по отношение на това как трябва да изглежда „правилната“ връзка между двама човека. Точно затова решихме да изброим онези 8 неща, които се считат за лоши и да ви кажем защо всъщност са добри за връзката ви.

1. Конфликти
Когато няма конфликти в една връзка, тогава няма и доверие. Ако криете чувствата от себе си, няма да промените нищо. Споровете позволяват на гнева да излезе по здравословен начин. Така ще намерите слабите места един на друг и ще започнете да се разбирате по-добре.
Важно е да уважавате партньора си, дори когато спорите. Осъзнайте, че конфликтът е нещо краткотрайно, докато връзката ви трябва да запази цената и трайността си. Не обвинявайте другия човек, а наблегнете на нещата, които притесняват вас.

2. Флиртуване
Флиртуването с други помага за поддържането на взаимно сексуално привличане. Когато флиртуваме, се чувстваме безгрижни и привлекателни, което подобрява настроението и увереността. Важно е да носим тази позитивна енергия във връзката си.

Как разбираш, че си преминал невидимата граница? Психолозите препоръчват следното: ако мислиш, че думите ти или действията нараняват партньора ти, значи я прекрачваш. Просто е!

3. Здравословен егоизъм
За да поддържате връзката здрава е важно да се грижите за себе си и да отстоявате позицията си. Установете кое толерирате и кое не, определете място и време само за себе си и правете неща, които ви карат да се чувствате добре самостоятелно.
Ако не го направите, ще разберете, че е трудно дори да дишате, когато живеете заедно.

4. Кризи и трудности
Всяка двойка преминава през кризи. Затова е важно да се научите да живеете и да преминавате заедно през тях със спокойствие, търпение и любов. Не си мислете, че кризите означават край на връзката ви, те са просто препятствие, което може да бъде преодоляно.

5. Дистанция
Ако сте заедно винаги и навсякъде, тогава връзката ви обезателно ще обеднее от страст и дори може да стане скучна.
Всеки семеен терапевт съветва двойките да си правят почивки един от друг. Раздалечаване един от друг, дори и за малко, винаги помага в това да започнете да си липсвате.

6. Не си казвате всичко
Това винаги да казваш пълната истина е най-малко глупаво. Ако го правехме постоянно, нито един от нас нямаше да има работа, приятели и каквато и да била връзка с някого. „ Майка ми мисли, че не ставаш за нищо!“ и „Надебеля след бременността!“ не са думи, които искате да кажете на партньора си. Ако го цените, подбирайте думите си внимателно. Някои неща въобще не бива да се споменават.

7. Отстоявайте позицията си
Казваме „Сбогом“ на хобитата си, на приятелите си и се нагаждаме към интересите на партньора си, за да имаме хармонична връзка. Но в резултат от това, ние сме онези, които пренебрегват индивидуалността си и симулират щастие.
Не всяка саможертва е необходима, а някои са дори отровни за връзката: когато един човек жертва нещо в името на връзката си, очаква и другия да го направи, а това не винаги се случва.

8. Не задушавайте партньора си с прекалена грижа
Да залепвате за партньора си, да се опитвате да познаете какво желае, да бъдете супер грижовни, когато не се иска от вас – с други думи, да бъдете добър родител на партньора си не е опция.
Това води до:

1) Дразнене – Психологически зрелите жени се нуждаят от мъже, не от бащи. Зрелите мъже от своя страна имат нужда от равнопоставен партньор, не от майка.
2) Искрата помежду ви изгасва. Ако показвате родителска любов и грижа, ще се окаже, че и те гледат на вас като на родител, а не партньор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА