3 591 3

5-те неща, които осмислят живота ни

Събина Андреева

1. Любов

Ценете себе си, обичайте се, поглезете се. Отидете там, където ви се е искало да отидете от месеци, а може и от години. Купете си заслужен подарък – за някои това са диамантени обеци, за някои професионален шампоан за коса, за някои билет за мач на „Барселона” или концерт на любимата група.

2. Чувства

Обичате да обсъждате грешките на колеги, приятели или просто външния вид на някого? А защо ви е това? Така пилеете енергията си, вместо да я натрупвате. Плюс това, наред с клюките вие привличате негативното в живота си. Нуждаете се от положителни емоции – това може да бъде приятелски разговор, екскурзия до ново място, разходка, посещение във фитнес-залата, изложба или просто нова вълнуваща книга.

3. Принос

Помислете за това – как това, което правите може да бъде полезно и на други хора: семейство, близки, приятели, колеги. А може би отдавна сте искали да отидете в дом за дежа или просто да си поговорите със старите хора от квартала? Не се бавете, направете този подарък – тези хора наистина имат нужда от това: от вниманието, от чувството за грижа, очите им ще бъдат отражение на благодарността от вашите дарове. Започнете дори с нещо малко и ще почувствате как животът ви се изпълва със смисъл.

4. Мисия

Случвало ли ви се е на семинари, лекции, уъркшопове да срещате доста възрастни жени и мъже? На мен – да. Работата е там, че те се опитват да наваксат всичко, което не са могли да направят, когато са били по-млади. Единственото нещо, което е невъзвратимо е времето. Търсете себе си, търсете своето място в бизнеса, в семейството, в света. Никой не ви кара да работите от заплата до заплата, това решавате само Вие. Както каза един мъдър човек: "Когато си тръгнете от омразното ви работно място, получавате емоционално много повече, отколкото сте очаквали. И дори няма значение, че парите за известно време няма да ви стигат". Не убивайте себе си и личността си, търсете себе си и точно така ще намерите път към щастието и удовлетворението.

5. Финансово състояние

Можем да се съгласим, че на хората винаги няма да им достигат пари, коли, дрехи, ние винаги искаме повече. Спрете за момент и помислете: Благодарни ли сте за това, което вече имате? Дори и ако не разполагате със собствен апартамент, автомобил, все ще има за какво да благодарите на Вселената – за очите, които могат да виждат прекрасни моменти; за ушите, които чуват и предават невероятните звуци на света и музиката. Опитайте отвреме навреме, затваряйки очи вечер преди сън да благодарите за всички хубави неща, които се случват в живота ви. Ще се почувствате много по-леки и спокойни.

Цената на живота ви зависи само от вас. Правете всичко, което ви прави щастливи; получавайте удовлетворение, помагайки на другите, от приноса си в окръжаващия ви свят и не забравяйте да поглеждате и в самите себе си.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • чубака
  Отговор
  1 17:04  08.07.17
  Ааааа
 • Shmeker
  Отговор
  2 17:47  08.07.17
  Забравили сте СЕКСА. Другото е на втори план. Сексът е най-най-най важното.
 • Радо
  Отговор
  3 13:15  09.07.17
  По т.1 - да се обичам, да си правя сам подаръци, да се ценя - според мен това се нарича егоизъм...любовта/щастието за мен е това да обичаш и да даваш/да се раздаваш на другите, без да очакваш нищо в замяна.

Напиши коментар:


Публикувай