1 697 2

8 истории за това как изглежда любовта

Събина Андреева

Приятелката ми и аз живеем в различни градове и понякога се виждаме през уикенда. В един от онези дни и казах, че няма да мога да дойда, защото тайно планирах да я изненадам у тях. И ето ме и мен, чукам на вратата ѝ с букет цветя, но никой не отваря. Обадих ѝ се и не можах да повярвам къде беше тя: отишла да нас, за да ме изненада.

***

Час пик в метрото. Едно момиче ме настъпи, но вместо да каже каквото и да било, просто ме хвана за ръка нежно и се усмихна. Мисля, че съм влюбен.

***

Видях го пръв път, когато се сблъскахме на улицата. На следващия ден се видяхме в един магазин – аз влизах, а той излизаше. Помислих си, че е съдба и попитах приятелка за него – тя беше с мен първия път. Оказа се, че завършва и учи в нейното училище. Тя ни запозна и останалото е история.

***

Получих съобщение от жена ми: „Скъпи, направих страхотна салата от райска ябълка, чесън и зеле! Чакам те вкъщи!“ Нещо ме кара да си мисля, че скоро ще ставам баща.

***

Леля ми беше сама до 35. На всички въпроси, относно търсенето на мъж, тя отговаряше с това, че не е намерила „Единствения“. Седеше тя в едно кафе с дядо ми, когато покрай нея минал някакъв мъж. Леля ми само успяла да каже: „Той е! Усещам го!“ и хукнала към него. Минаха 20 години, а те все още са заедно.

***

Аз съм дребна, а мъжът ми е огромен. Вечер ме обгръща и така заспивам напълно в ръцете му. Горещо ми е и тясно, но няма как да избягам. Ако го помоля, отпуска хватката, но когато заспи, сме пак в първоначална позиция. Сега е на бизнес пътуване и с радост посрещнах свободата. Само че, не съвсем. Оказа се, че мога да заспя само на тясно в неговата прегръдка.

***

Годеникът ми ми предложи на първия ден, в който се запознахме. Мислих се, че се шегува и му отказах, въпреки че бях сигурна, че той е мъжът за мен още в първите секунди. По-късно ми обясни поведението си с „Не знам какво беше това, но знаех, че искам да сме семейство от момента, в който те срещнах.“ И така стана - семейство сме от девет години.

***

Тя беше първата ми любов. Бяхме лудо влюбени един в друг. Но си мислих, че съм твърде млад а сериозна връзка и я замених с алкохола и приятелите ми. Сега съм на 27 с шест години партита и несериозни афери. Наскоро я срещнах в един мол. Щастливо омъжена е и има син. Седнахме на кафе и си говорихме с часове за миналото. И двамата си признахме, че връзката ни е била най-хубавото нещо и за двамата по онова време. Прибрах се и избухнах в плач. Колко съм бил глупав да заменя любовта на живота си за това. Не пускайте „вашите“ хора да си отидат.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ловеца на поршета
  Отговор
  1 21:26  07.07.17
  След няколко големи водки всяка жаба започва да изглежда като принцеса.
 • Vulpes
  Отговор
  2 22:43  07.07.17
  Браво,твоите статии ми харесват много повече от на колежката ти и нейните сексуални проблеми в живота.

Напиши коментар:


Публикувай