Last news in Fakti

10 Юли, 2017 16:16 7 873 2

Начини за унищожаване на хлебарки през лятото

  • хлебарки-
  • лято-
  • унищожаване
Начини за унищожаване на хлебарки през лятото - 1

Вече сме в разгара на лятото. То донесе радост на мнозина, които с нетърпение го чакаха, за да тръгнат към морето. Други се зарадваха, че продажбите на бира и сладолед ще се увеличат неимоверно. Покрай хубавото обаче, дойде и лошото. Високите температури са предпоставка и за нещо друго – екстремно развитие на популациите от хлебарки по блоковете, мазетата, магазините, офисите. По това време на годината няма как да виждате „една, две хлебарки“ и да се разминете само с тях.

До преди месец – два може и да сте виждали по някоя хлебарка. Благоприятните условия в момента са повод хлебарките да се размножават ударно. Какво да направите, за да се защитите от „неприятните гости“ ни съветват от Пест Кеър ООД, професионална фирма за борба с вредители.

Срещу хлебарките най-добрата защита е профилактиката. Извършвайте обработки през пролетта и есента, когато хлебарките са активни. Така ще има пресен препарат, който да убива новодошлите насекоми. За блоковете е много важно да се третират общите части. Обикновено точно от там тръгва проблемът.

Ако сте пропуснали пролетта и хлебарките вече се развиват у дома, бързо трябва да се справите с тях. Както споменахме по-горе, няма как да имате само една – две хлебарки. Те със сигурност са повече. Трябва да унищожите хлебарките, защото те няма да спрат да се размножават.

Какви са възможностите да се справите с тях?

Единият вариант е да повикате специализирана ДДД фирма. Дали ще се доверите на специалистите от Пест Кеър или на друга фирма, решавате Вие. Съветваме да проверите предварително как работи фирмата, как се уговаря посещението, как гарантира резултатите от работата си. Би било несериозно, ако фирмата, каже, че ще прати екип във вторник, но не може да уточни час. Също би било несериозно, ако фирмата гарантира, че една година няма да видите хлебарка, но няма препарат, който да действа толкова дълго време.

Макар силно да препоръчваме обработки от специалисти, има и друга възможност - да си закупите подходящи препарати за борба с хлебарки и да се справите сами. Унищожаването на хлебарките е занаят и има своите особености. Затова, ако все пак се налага да се справите сами, се поинтересувайте кой препарат е най-подходящ за Вас, как се използва, кога да се повтори, какво да правите след третирането. Освен препарати за пръскане срещу хлебарки, помислете дали да не комбинирате с подходящи гелове и капани. На пазара има най-различни, някои работят по-добре в определени случаи. Операторите в Пест Кеър Магазин могат да препоръчат най-оптималния вариант за Вас. Попитайте ги.

И не забравяйте, хигиената е много важна. Колкото по-чист и поддържан е един обект, толкова по-трудно е да се развият там хлебарки.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Viharcho

    5 0 Отговор
    Има доста по стари фирми каквато е например Бран Инсект и те вършат също отлична работа и убиват супер много вредители: vrediteli.bg
  • 2 Запознат

    3 0 Отговор
    Определено фирма Бран Инсект е от лидерите в ДДД услугите