1 767 0

Вълнени чорапи през лятото

Милена Богданова

Горещите дни се настаниха трайно в прогнозата за времето и трябва да се съобразяваме с тях. Всеки с нетърпение чака отпуската си, да замине за морето и да се порадва на плажа и купоните там. На практика на тези хора въобще не им е до чорапи. А да обуят вълнени чорапи въобще не може да стане и дума.

Един специализиран магазин за чорапи онлайн обаче ще ни посъветва по какъв повод да обуем вълнени чорапи дори и през лятото. Оказва се, че такива чорапи не се носят само през зимата.

Кога и по какви поводи през лятото можете да обуете чорапи от вълна? Въпросът е много лесен за всички, които обичат разходки сред природата и най-вече в планината. Да, както вече се досещате, именно при тези излети вълнените чорапи могат да бъдат много подходящ избор. И не, никой няма да ни убеждава да обуваме чорапи за плажа, камо ли вълнени.

Вероятно някой веднага ще попита защо такива чорапи за планината. Дори и през лятото, в планината е по-студено, особено вечерите и нощите. По-принцип, ако Ви е студено на краката, можете да обуете и два чифта памучни чорапи.

Освен, че задържа повече топлина, вълната има и други основни предимства. Тя може да регулира температурата на краката. В допълнение абсорбира потта от краката. А това е много важно, защото планинарите обикновено са с дебели и здрави обувки. Съответно краката се потят и именно тогава вълнените чорапи са много полезни. Други хора, които биха предпочели вълнени модели, са ловците и рибарите.

От магазин По чорапи са приготвили още един съвет: търсете чорапи от мериносова вълна. Тази вълна е много по-хубава в сравнение с обикновената вълна. Добива се от породата Мерино. Тяхната вълна е по-мека и боцка много по-малко. Освен това предпазва от УВ лъчение.

Без съмнение малцина отдават значение на това какви чорапи обуват. Те обаче могат да бъдат много важен аксесоар в определени случаи.Напиши коментар:


Публикувай