3 162 4

Има три вида любов, които са от значение

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Събина Андреева

През живота си започваме и прекратяваме връзки, понякога само, за да се съберем отново. Някои хора влизат в живота ни, други излизат и ни карат да изпитваме такива драматични емоционални възходи и падения, каквито дори не можем да си представим.

Но психолозите казват, че един човек може да се влюби истински само три пъти. И всяко едно такова преживяване е уникално, важно и необходимо за нас и развитието ни.

1. Любов като от приказките
Доста често първата любов идва, когато сме много млади. Прилича ни на онова чувство, за което само сме чели в приказките. Затова го идеализираме и вярваме, че ще трае цял живот.

На този етап правим нещата, които близките и семейството ни очаква да правим. Отказваме да обръщаме внимание на малките проблеми и сме готови да жертваме принципите си в името на връзката, защото дълбоко в себе си вярваме, че всичко е такова, каквото трябва да бъде.

Начина, по който връзката ни изглежда отвън е много по-важен от начина, по който ни кара да се чувстваме.

Такава любов ни учи, че да гледаш партньора си е също толкова важно, колкото и да гледаш какво се случва около теб.

2. Сложна любов

Втората любов, която идва в живота ни е най-сложната. Уверени сме, че сме си научили урока от предишните преживявания, затова си избираме напълно различен тип партньор. Или поне така си мислим.

Напълно възможно е да ни маинипулират, лъжат и дори наранят. Стараем се да закърпим отношенията си, но с всеки нов опит го превръщаме в още по-голям провал. Моментите на щастие са толкова редки и драматични.

И ето пак, истинските ни чувства биват избутани настрани за сметка на нещо друго – в този случай безкрайните опити да се спаси една обречена връзка.

Такава любов ни учи, че е важно и да бъдем обичани.

3. Зряла любов

Тази любов идва, когато вече сме се отказали да чакаме. Идва неповикана и въобще не се вписва в представите ни за това как трябва да изглежда любовта. Не е съвършена. Но е искрена връзка, отличаваща се със свръхестествена лекота – нещо, което не може да се опише с думи.

На този етап от живота ни вече нямаме очаквания. Не си губим времето в това да измисляме качества, които любовта на живота ни трябва да притежава. Най-накрая сме готови да приемем партньора си такъв, какъвто е. И, също толкова важно, той ни приема по същия начин.

Тази любов ни учи да бъдем истински и че връзките не трябва да са съвършени.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кеш без танго
  Отговор
  1 20:08  10.07.17
  Аааа има и най-важната и популярна сред голяма част от съвременните българки т.н. "финансова любов"! Изключително стабилна любов докато има $$$ !
 • Shmeker
  Отговор
  2 20:08  10.07.17
  Сексът къде е ? Без секс няма живот. Тва не е ли най-важното????
 • Радо
  Отговор
  3 22:22  10.07.17
  Ний, двамата със жената, сме в последния етап на любовта - уважението!...уважението е най-трайното и константно чуство!
 • Иванчо
  Отговор
  4 22:36  10.07.17
  4. Орална любов.

Напиши коментар:


Публикувай