2 767 9

Гей сватба... и то мюсюлманска (ВИДЕО)

Животът и на двамата младоженци се променя когато се срещат за пръв път на една пейка

Милена Трачева

Десетки европейски държави - включително Ирландия, Франция, Испания, а сега и Германия - легализираха еднополовите бракове. Великобритания обаче, се оказа най-толерантна от всички. Тази седмица в Обединеното кралство се състоя първата мюсюлманска гей сватба, пише сайтът Brides.

Шон Роган и Джахед Чудхури се срещнали, когато Роган видял Чудхури да плаче на една пейка и отишъл да го утеши.

Като хомосексуален мюсюлманин, Чудхури през целия си живот е бил тормозен и малтретиран, както от своите връстници, така и от мюсюлманската общност. Освен обидите и присмеха, който търпял, веднъж не бил допуснат да влезе в джамия и бил нападнат и пребит от други мюсюлмански мъже.

След редица неуспешни опити да промени сексуалната си ориентация с помощта на лекарства и религиозни пътувания до Саудитска Арабия и Бангладеш за поклонение, Чудхури се опитал да сложи край на живота си. Точно в този страшен миг от живота му се появил 19-годишният Роган.

Двойката се омъжи тази седмица в общината на град Уолсал, Англия.

"Той ми даде надежда в един от най-трудните моменти от живота ми и стоеше до мен през целия път напред", сподели пред британските медии Джахед за своята половинка.

На церемонията, състояла се две години след първата им среща, и двамата са били облечени в традиционни за Бангладеш празнични дрехи.

"Искам да кажа на всички хора, които са минали или минават през същото нещо като мен, че всичко ще е наред", казва 24-годишният Чудхури. "Ще покажем на целия свят, че можем да сме едновременно и гей и мюсюлмани. В това няма нищо лошо и грешно".

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 11:56  12.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • миролюбивите
  Отговор
  2 11:59  12.07.17
  Брей, брей, както е тръгнало скоро и свинско, ще проядат, че и на жените малко свободи може да разрешат, ама второто не е много сигурно!
 • ххааххааааахххххааа
  Отговор
  3 12:15  12.07.17
  На тия ще им бутнат чалмите заедно с кратунделите...
 • Himler
  Отговор
  4 12:15  12.07.17
  Куклички Айде сега едно сватбено пътешествие в страната на жената Бангладеш със сигурност и там ще им ръкопляскат много когато се разкарват по улиците ей така хванати ръка за ръка а пък той е с къносването ръце направо не знам

 • ААА
  Отговор
  5 12:48  12.07.17
  Аллах гьостермусун
 • ГЬОТЕБЪРК
  Отговор
  6 12:58  12.07.17
  АЛО КВО СТА ТУКА БЕ
 • Хасан
  Отговор
  7 14:49  12.07.17
  Гейове от всички страни,обединявайте се!!!...ако си гей много си модерен,много си цивилизован и много европецски
 • Пръцко
  Отговор
  8 23:11  12.07.17
  Сигурен съм, че сега някъде горе Мохамед и Христос мрачно седят, захвърлили таблата и картите, и се питат един друг - пич, как така се издънихме, къде сбъркахме?!? С тая сган долу няма оправия! Дали да не викаме Дъртия на помощ?!?...
 • 9 12:50  13.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай