2 102 2

Наша фризъорка в Гинес с уникален рекорд

Стилистката от Пазарджик не само е най-добрата в своята категория, но е и единствена

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Родна фризьорка бе вписана в книгата на рекордите "Гинес" като най-бързата в света.

Ваня Иванова от Пазарджик е била официално призната за най-бързата и сръчна стилистка на коси.

Щастливата новина съобщи самата тя, цитирана от в. "Монитор".

Родната коафьорка влезе в световните постижения с направените 330 прически за 7 часа и 41 минути, а след това оформи косите и на още няколко жени, за да запълни времето от 8 часа.

е вписана в Книгата на световните рекорди “Гинес“, съобщи за щастливото събитие самата рекордьорка, пише "Монитор".

Световното постижение се състоя на 4 декември миналата година в спортната зала “Васил Левски“ в Пазарджик, а каузата на младата жена бе подкрепена от екип от доброволци, които с удоволствие се включиха в начинанието на Ваня. Макар и доста по-късно, официалното признание идва сега, въпреки че още тогава бе ясно, че няма предишен рекорд в тази категория и всъщност пазарджишката фризьорка не само е най-добрата в тази категория, но и единствената.

Докато правеше прическите тя не спираше да танцува и да се усмихва, сякаш неусещаше умората от дългото време на крак, без да се храни, без да почива и почти без да пие вода.

Отговорът на специалното жури, изпратено от "Гинес" се очакваше в края на май, но дойде едва снощи. Съвсем очаквано той бе положителен!

„Чакането си струваше, но аз знаех, че вписването в „Гинес“ ще се проточи с времето“, коментира ентусиазираната фризьорка.

Ваня наскоро получила имейл, че до 20 юли трябвало да получи официално уведомление за вписването на рекорда, но дългоочакваното писмо пристигнало по-рано.

Ваня е на „седмото небе“ от щастие, че е сбъднала своята съкровена мечта и от сърце благодари на целия си екип за подкрепата.

"Всички ние се справихме страхотно и свършихме много работа, особено преводачката и фотографите, които трябваше да заснемат направените прически, за да документират рекорда", обясни Ваня Иванова.

чети повече на: https://www.novini.bg/news/433191-%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1%8C%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B5-%D0%B2-%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%81.html

Пазарджик / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 00:17  13.07.17
  Браво, отнова българин в Гинес. Какво повече може да кажем ?
 • mediator37
  Отговор
  2 08:13  14.07.17
  Поне една снимка да имаше на тази жена. Основателно се гордеем. Повече медийно отразяване трябва. Рекордът й е в категориите на смислените. Дейност, от която има полза. Да е жива и здрава !

Напиши коментар:


Публикувай