1 782 3

Басня: Как се спира злото?

Събина Андреева

Кучето дало овцата под съд за парче хляб, който тя уж му дължала. Но понеже овцата отричала силно, кучето поискало да се призоват свидетели. Разрешили му. Първият свидетел бил вълкът, който отсякъл:

- Знам аз, че кучето даде на овцата хляб назаем.
Соколът отсякъл и той:

- И аз с очите си видях.
Обърнал се тогава орелът към овцата:

- Как смееш тъй безсрамно да се отричаш от дълга си!
Тогава овцата била призната за длъжница и осъдена да върне хляба на кучето. Тя се принудила да остриже вълната си по никое време, за да заплати нещо, което така и не била получавала.

***

Светът е устроен така, че науми ли си злосторник да направи зло на някого, задължително ще се намерят и други злосторници-помагачи. Затова, искаш ли да живееш сред хората, научи се на търпение. Пази се и от зли съседи и или се въоръжи с търпение срещу тях. Опазил те Бог от зли съседи.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 11:37  13.07.17
  Много точно.
 • Снежа
  Отговор
  2 15:58  13.07.17
  Имах съсед които не се съобразяваше с мен понеже аз купих лозето а тои беше свикнал да краде от бившият собственик .както и да е направих си ограда и по този начин му ограничих набезите не се примири човека и приписа лозето си на внука .идва той и вика аз съм 100 пъти по лош от дядо и като говоря ти ще мълчиш.... Не само че не млъкнах но го и разнесах из цяло Аксаково пуснах жалба в прокуратура и полиция и му дадох да разбере че аз съм си у нас и ще правя каквото си искам видя ли го обаче в двора ще го думна... Ти вика ще идеш в затвора не мисли за мен казвам аз ще изляза рано или късно но ти къде ще идеш.... Сега си хапе г.за и даже не поглежда към моето .на зла крушс зъл прът....
 • ЛУДИЯ МУНЧО
  Отговор
  3 06:26  14.07.17
  КРИВО ДЪРВО СЕ ОПРАВЯ.... КРИВ ЧОВЕК....НИКОГА....ИЛИ САМО ГРОБА ГО ОПРАВЯ.... ЗАТОВА....САМО ТРЕПАНЕ ЗА ТАКИВА....ДРУГО СПАСЕНИЕ НЯМА.....ВСЕ ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА.....ЛОШИТЕ ХОРА СА ЗА ПРИМЕР И ВСЕКИ СЕ СЪОБРАЗЯВА С ТЯХ,А ДОБРИТЕ,ЧЕСТНИТЕ ПОЧТЕННИ ХОРА СЕ ВЗЕМАТ ЗА ПОДБИВ И ПОДИГРАВКА....?????

Напиши коментар:


Публикувай