Last news in Fakti

19 Юли, 2017 20:00 3 725 0

9 фрази, които могат да побъркат всеки

  • яд-
  • фрази-
  • комуникация-
  • изрази-
  • гняв-
  • ярост
9 фрази, които могат да побъркат всеки - 1
Снимка: Shutterstock

Има фрази, които звучат невинно, но всъщност подлудяват хората. Това се дължи на факта, че човекът, който ги изрича, демонстрира безразличие към вас и чувствата ви.

Затова тук изброихме тези фрази и какво всъщност предизвикват те в близките ви.

1. „Казах ти!“/ „Знаех си!“

Някой е направил грешка и си мислите, че трябва да му натриете носа. Трябва просто да им припомните, че сте ги предупредили, те не са ви послушали и резултатът е налице, нали? Искате да им припомните, че сте умни и знаете повече от тях.

И правите това вместо да окажете подкрепа? Не се чудете после защо вместо да ви се възхищава, човекът избухва.

2. "Добре.“

Ако кажете „Добре“ с безиразно лице на който и да призив за помощ, не се изненадвайте, когато видите недоверието в очите на човека, който се е обърнал към вас. „Добре“ може да означава всичко от „Ще го направя по-късно.“ до „Няма и да се заема даже.“

3. „Прости ми, че го казвам, но...“
Тази фраза е последвана неотлъчно от нещо неприятно. И е толкова удобно, нали? Извинили сте се предварително и сега може да си кажете цялата грозна истина право в лицето на човека. Те няма да се обидят, нали?

4. „Няма да ти е интересно.“/ „Не би разбрал.“

Просто си представете, че нещо, което ви е интересно може да е интересно и на друг! Никой не би разбрал нещата, които ви харесват, а и е толкова трудно да ги обясните. Всички тези въпроси просто подчертават невежеството на събеседника ви. Вие знаете за това по-добре от тях, нали?

5. „Не си ми казвал това!“

Може и да сте забравили, че са ви казали нещо, разбира се. Но защо да си го признавате? Като кажете „Не ми каза за...“ изчиствате съвестта си от грешката. И ясно показвате какво мислите за здравия разум на другия, между другото.

6. „Чувам те.“ / „Разбирам какво имаш предвид.“

Вашият събеседник ви казва нещо интересно и очаква реакцията ви. Но вместо това трябва да се сблъскат със сухата информация, че имате уши и нищо повече. Мнение, подкрепа, извод – всичко това е под вашето достойнство и не си струва да го изразите. Нека го знаят.

7. „Спокойно.“

Безраличното „Спокойно“ често води до точно обратното. Отхвърляте важността на проблема на събеседника си и вместо са покажете съпричастност, им показвате само къде да седнат.

8. „Ето пак почваме...“

Вашият събеседник може да се тревожи заради даден проблем и са се опитвали отново и отново да говорят с вас за него. С тази фраза му показвате, че сте ужасно досадени от темата на разговор или напълно безразлични за нея.

9. "За какво са ти тези скъпи неща? Ти си красива и така.“

Наистина ли очаквате обяснение за харченето? А ви отвръщат с отвратен или въпросителен поглед тип „Ти наистина ли?“ Много странно. Със сигурност знаете много по-добре как да харчите парите техните пари, а те смеят да се обидят от такъв безобиден въпрос. Как смеят?


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА