Last news in Fakti

23 Юли, 2017 20:00 4 355 8

Какво се случва с нас, когато напуснем социалните мрежи?

  • социални мрежи-
  • социални медии-
  • фейсбук-
  • блог-
  • влог-
  • youtube-
  • facebook-
  • ползи-
  • урок-
  • съвет
Какво се случва с нас, когато напуснем социалните мрежи? - 1
Снимка: Shutterstock

Социалните медии могат да бъдат страхотен начин да се свързваме и намираме нови приятели. За жалост, не всеки ги ползва така. За много хора, да си проверяват Фейсбука се е превърнало в работа. Те постват за лайкове, следят другите и се вманиачават в това какво прави този или онзи. Играят всички игри и участват във всички тестове. Ако това сте вие, може би е време да спрете. Ето какво ще се случи, ако го направите.

Ще свършите повече работа
Като блогър, аз съм в интернет постоянно. Моят най-голям враг са социалните медии. Дори 15 минути в тях се превръщат в час и преди да сте се усетили, той е изхвърчал. Благодарение на смартфоните и скоростта на мобилния интернет, може да проверите какво става във Фейсбук по всяко време, включително и на работа. Когато го оставите обаче, ще трябва да правите нещо друго, което да ви разсейва от скуката, а това означава и да вършите съществена работа. Ако го направите, очаквайте покачване на продуктивността.

Може да се фокусирате върху други неща
Може да изгубите ужасно много време в скролване през постове. Това е особено вярно, откакто Фейсбук започна да показва постове не е хронологичен ред. Да оставите Фейсбук означава да си освободите доста време. А колко други неща може да направите през него! Може да прекарате време с близките си, партньора си, семейството. Може да спортувате и да свалите онези няколко килца, на които се заканвате от толкова време. Възможностите са безкрайни, защото ще прекарвате време правейки неща, на които се наслаждавате.

Може да откриете кои са истинските ви приятели

Да имаш добро приятелство в интернет е лесно. Да харесваш снимките на хората и да коментираш снимките им отнема секунди. Но тези няколко секунди не определят колко истинско е приятелството ви. Много от това изчезва, ако оставите Фейсбук. Единствените хора, с които действително ще прекарвате време, са онези, които се интересуват от вас.

Ще научите, че думата „Харесвам“ няма значение

Журналист от Huffington Post казва, че харесването на публикации всъщност въобще не е свързано с харесването им. То е задължително действие, което показва на хората, че сте видели поста им. Много хора са твърде близо до проблема, за да го видят. Да отстъпиш настрани ще ти покаже колко непотребен е бутона „Харесвам“ и колко малко хора всъщност се интересуват от нещата, които ти харесваш.

Ще се почувствате по-добре за нещата, които притежавате
Репортерът на Ройтерс Белинда Голдсмит публикува резултатите то проучвания проведени в Германия за начина, по който хората се чувстват във Фейсбук. Финалният резултат беше, че хората всъщност се дразнят и завиждат много на това, което виждат там. Някои хора публикуват снимки от екзотични ваканции, нови коли, нови телефони и имоти. Други публикуват снимки с партньора си, на бебето си, на децата си. Това кара хората да завиждат за преживяванията и придобивките. Ако спрете да ползвате Фейсбук, няма да се тормозите с такива постове. Защо ви е да си го причинявате?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 345

    8 0 Отговор
    Имах хубав ФБ, профил обичах да пиша по различни теми, дори и политически, често защитавах вулгарно обидени хора от простаци чийто коментари незнайно защо допускаха админите в групите докато не ме докладваха на ФБ и профилът ме беше изтрит, сега използвам фалшив ФБ профил и го използвам само за преглеждане на важни теми, вече не "кисна" разглеждайки снимки на "приятели" нито пък се занимавам да се правя на "тарикатче" и вярвайте ми освободих се от ОГРОМНО бреме и ненужни лигавщини
  • 2 Пазарен Либерализатор

    6 0 Отговор
    Важни теми у фейсбук? Ти сериозно ли?
    Моя го блокираха, не бях влизал 2 месеца, сега иска някаква верификация, но няма кой да се занимава.

    Коментиран от #3

  • 3 345

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пазарен Либерализатор":

    Явно си пич ! бях те подценил:-) Влизам във ФБ само за да гледам важни за мен теми - кулинарни сайтове за здравословно хранене предимно вегетарианско и някой спортни сайтове, също някои новинарски ......

    Коментиран от #4

  • 4 Пазарен Либерализатор

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "345":

    Качи си flipboard, закачи си това, което те интересува и мир.
  • 5 Eee

    7 0 Отговор
    Аз нямам гейклуб и сам много добре😁
  • 6 факт

    6 0 Отговор
    И аз открих свободата да нямам ФБ...толкова ми е добре, да не виждам кой какво е ял, къде е бил, мнението му за всяка една простотия...все едно ми дреме за всички тия неща...Интересувам се само от семейството ми и ми е много добре, то си пролича кои са ми приятелите, като закрих профила....
  • 7 FUCK OF

    5 0 Отговор
    СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ....????

    ТОТАЛНА ЗАГУБА НА ВРЕМЕ И НЕРВИ......
  • 8 малко задръстен

    0 0 Отговор
    Да си призная, преди време не смеех да си призная, че никога не съм си правил профил.Близки и познати ме питаха защо нямам, знаеха, че имам компютърни познания над средното ниво/сам откривам и решавам проблема на хардуера и софтуера/.Опитвах се да налучкам отговор без да ги дразня,защото неестествен е за мен "тоз перде-кириз".Имам чувството,че след няколко години, който няма ф профил-ще е интересно да обясня как е останал без регистрация и тогава кое ще е модерно-да имаш или да нямаш?Много здраве на всички с профил!